23.02.2011

Cu F.S.C-ul la Divan

Dupa Margineanu, Stavarache si Benea, a urmat FSC-ul la intalnirea cu Divanul.

Au spus prezent trei membri: Gabriela Achihai, Irina Avornicitei si Gabriel Magurianu.

Anul 2011 este declarat "anul european la voluntariatului". La acest capitol reprezentantii se bucura de succes, in sensul ca au mai multi volunari de cat pot duce. Din cei 280 de volunatari inscrisi, 170 sunt activi. Noi am ridicat problema, privind scopul voluntarului si i-am gasit mai multe. Unul ar fi ca da bine la C.V. sau ca l-au trimis parintii ori profesorii. Dar sunt mai numeroase cazurile in care volunatarii vin cu inima deschisa sa isi ajute semenii, deoarece se simt impliniti.

Ca si can-can, am aflat ca Monica Columbeanu (pe vremea respectiva Monica Gabor), in anul 2005 a fost refuzata sa intre la un concurs organizat de ei, Miss Craciunita, deoarece au fost niste discutii ce au deranjat. Dar a fost lasata pana la urma sa prezinte moda. Chiar si sora ei Ramona a fost volunar sporadic. Desigur, este o informatie distractiva, partea cea mai grea o duc adevaratii volunatari care se implica trup si suflet. Din partea Inimii Bacaului, au tot respectul!


Ca si nouatate am aflat ca fundatia editeaza revista "Vocea Seniorului " cam de 4 ori pe an.
In anul 2010 au fost in jur de 16 mii beneficiari si s-a ajuns la prima generatie de studenti din randul
volunatarilor.

Un lucru foarte important, este ca voluntarii sunt tratati egal, sunt instruiti, si se pregatesc pentru proiectul respectiv, in functie de unde vor merge. Avantajul este comun. Rasplata este pe masura, in afara de multumirea sufleteasca ei mai merg la Scolile de vara, mai beneficiaza de cursuri de formare, de comunicare, de lideri. In plus, primesc certificate de voluntariat pe baza unor rapoarte ce nu pot si falsificate.
In momentul actual sunt si 112 angajajati.

In 2007, FSC -ul a primit premiu pentru cel mai bun program de voluntariat. In 2010 a luat locul 1 la capitolul educatie. Ei sunt parteneri cu alte ong-uri din Bacau precum: Veniti cu noi, Centru Regional de Ecologie, Antidrog, Habitat Comanesti, Crucea Rosie...etc.

Alta noutate o reprezinta faptul ca fac parte din platforma “Volum” care este e o fundatie cu 40 de membri fondatori si se ocupa cu atragerea companiilor mari, pentru a sprijini fenomenul social. 70 % din veniturile lor sunt din fonduri straine. Nici legea 350 nu a fost ocolita.

Joi, 24 februarie, va avea loc o editie aniversara, a X-a editie,  a Galelor Premiilor Comunitatii Bacauane. Voi reveni cu detalii de la gala.

6 comentarii:

  1. Multumim de aprecieri! Sunt voluntar FSC sin ceea ce facem aici en ajutam sa devenim dincolo de profesionsiti, sa devenim OAMENI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raluca Cristea23.02.2011, 20:27

    In calitate de voluntara a F.S.C.-ului am fost incantata de acest articol.
    Desi poate unii voluntari initial sau inscris poate din cauza parintilor sau a profesorilor sunt sigura ca acum diferitele activitati i-au cucerit.
    Desi nu sunt o voluntara cu "vechime" doresc sa va multumesc pentru acest articol care a adus numai laude acestei fundatie care pentru multi este locul unde ne-am gasit noi prieteni si ne-am mai descoperit un pic si pe noi insii

    RăspundețiȘtergere
  3. think24hours23.02.2011, 20:39

    Tot respectul ca ati avut ideea sa va intilniti cu oameni care merita ascultati si promovati. Pe linga tot felul de ratati pe care i vedem la televizor persoane ca cei de la FSC dar si de la alte organizatii gen Centrul Daniel, Betania, Crucea Rosie etc par de pe alta lume. O lume a normalitatii si a firescului...pe care as vrea sa o regasim zi de zi...insa pare utopic in vremurile noastre...

    RăspundețiȘtergere
  4. mda ... foarte veridic acest articol , intradevar noi muncim sufleteste pt. aceasta comunitate si sunt fericit ca fac parte dintr-o echipa cu oameni minunati , care imi sunt de asemenea prieteni . Si am ajuns la in fine la concluzia ca aceste ocupatii altruiste chiar te fac mai responsabil mai atent la aproapele tau si mai deschis noilor oportunitati , iti da acea doza de maturitate de care avem nevoie de acum incolo

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari penru activitate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. in calitatea de voluntar pot spune ca sunt mandra ca fac parte din aceasta oraganizatie(fsc) si mi-ar placea sa fiu pentru tot restul vietii, voluntar fsc.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin