10.12.2010

De vorba cu Primarul Romeo Stavarache

Unde-s multi puterea creste si Primarul ne vorbeste. Vineri la ora 11:30, la invitatia primarului municipiului Bacau, Romeo Stavarache, am avut o intrevedere a bloggerilor din Bacau (Divanul ad-blog) in biroul de la Primarie.

Din discutile purtate nu am putut sa nu remarc viziunea primarului pe termen lung. Poate prea lung pentru unii. Nu e rau cum gandeste si anume ca viitorul si tendintele vor fi spre inovatie si protectia mediului. Pe noi, bloggerii, ne-au interesat mai mult problemele pe termen scurt. Problema cainilor vagabonzi, noile lucrari din oras, canalizarea..etc.

Romeo Stavarache la biroul oficial

In premiera pentru mass-media, primarul a vrut sa informeze bloggerii bacauani,  ca pe 6 decembrie  a fost ales vicepresedinte  in Comitetul executiv al Consiliului European al Municipalitatilor si ca voturile Romaniei in Comitetul Regiunilor au influentat perspectiva acestei organizatii. Pozitia noastra in acest comitet este importanta deoarece, acolo se stabilesc prioritatile si bugetele regiunilor pentru perioada 2013-2020. Aceasta numire se datoreaza faptului ca Bacaul a atras cele mai multe fonduri euroepene. (Detalii mai  gasiti aici

O informatie care ne-a speriat si care in curand va crea multe probleme romanilor, este ca se va introduce taxa de mediu pe centralele de apartament. Posibil 30-50 de euro pe luna, si de aceea se modernizeaza CET-ul, pentru a avea o alternativa mai ieftina si mai putin poluanta. Vom trai si vom vedea.



Alta problema dezbatuta si despre care am scris pe blog aici, a fost  kitsch-ul creat de reabilitarea haotica a blocurilor. S-a ajuns la intelegerea ca macar culoarea sa fie respectata. Eu inca vad blocuri cu mai multe culori...

Romeo Stavarache si Jose Manuel Barroso


Despre Centrul-de-afaceri-si-expozitii-Bacau, aflam ca se doreste crearea unui incubator de cercetare si inventii pe domeniul IT. Sper sa nu aiba esecul Hit Park-ului.


Despre cainii vagabonzi s-a invocat problema  legislativa privind protectia animalelor, care nu permite eutanasierea ci numai sterilizarea. O parte din vina o poarta si oamenii care tin animalele pe langa blocuri dandu-le mancare. Cainii adunandu-se in haite, ataca oamenii, in special copiii. 

 Voi reveni cu inregistrari video si declaratii socante ale primarului.


O parte din vitrina cu diplome si premii a primarului


5 comentarii:

  1. Cine va introduce taxa de mediu pentru centrale si cind? Buna asta cu CET-ul... Atentie, cad gogorite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uniunea Europeana va introduce. Iar daca va fi adevarat e aiurea. Dar am scris, vom trai si vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci nu e sigur, asta am vrut sa stiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am tras si eu in poza cu Barroso la Madame Tussauds...si nu ma laud (ca altii).

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am vazut pe Stavarache si la Ateneu ieri...Cred ca a vrut sa fie o zi in care sa se dedice bacauanilor...ar trebui sa faca asta mai des.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin