21.02.2011

Cel mai mare colegiu din Bacau nu are sala de sport !

Sportul a fost si va ramane un element de baza al societatii. Facem sport involuntar dar si organizat, cum este in cazul invatamantului. La nivel de judet s-a mai miscat ceva la nivel de infrastructura. S-au montat covoare speciale,  pe mai toate terenurile de sport ale unitatilor de invatamant din Bacau.

Dar ca in fiecare poveste, trebuie sa existe o cenusareasa, iar in aceasta, se afla in persoana Colegiului Economic "Ion Ghica". Intr-un interviu acordat Inimii Bacaului, doamna directoare Enache Dana, (foto) precizeaza ca a gasit in arhivele scolii, documente din 1971, ce solicita Primariei sa construiasca sala de sport.

"Este cea mai mare institutie de invatamant din Bacau! Sunt peste 2000 de elevi care nu au unde practica sportul in conditii normale. In afara terenului de sport care nu a primit modernizarile necesare (deoarece se tot asteapta construirea salii), mai exista doar o sala de clasa amenajata in acest scop" a declarat conducerea.

Nici profesorii nu sunt multumiti, : "Sala de clasa (foto) tine loc de vestiar, cabinetul nostru al profesorilor dar si sala in sine, un fel de 3 in 1. Sunt clase cu 33 de elevi, e greu de lucrat cu ei. In comunele limitrofe, cum ar fi Nicolae Balcescu sau Dofteana s-au construit niste sali de sport de ultima generatie."


In momentul de fata, Primaria a gasit o solutie provizorie, printr-un parteneriat cu Scoala Nr 2, Constantin Platon, prin care le da voie sa foloseasca in anumite ocazii, sala lor, dar asta nu rezolva problema.

Acum, elevii colegiului practica sportul pe terenul de bitum, fara cosuri de baschet si cu tribune din anii 1969, dar singura diferenta este ca in anul infiintarii erau doar 500 de elevi.

Terenul de sport


Colegiul economic este o unitate de invatamant performanta, cu numeroase participari internationale, primind si titlul de Scoala Europeana in anul 2008. In anul 2010 a fost prima unitate bacauna, care a reintrodus uniformele scolare.


•În 1925 s-a înfiinţat Şcoala Superioară de Comerţ iar din anul 1936 a devenit Liceul Comercial de băieţi Bacău

•La 1 septembrie 1960 a fost înfiiţat Grupul Şcolar Comercial, în cadrul căruia funcţionau Şcoala profesională şi Şcoala Tehnică Comercială, în prezent Şcoala Postliceală
•În anul 1966 a fost înfiinţat Liceul Economic care a funcţionat doi ani în clădirea Şcolii Generale nr. 10 şi un an în cadrul Liceului “ Vasile Alecsandri” Bacău
•La 1 septembrie 1969  Liceul Economic a dispus de un local propriu, construcţie nouă, în care funcţionează şi în prezent
•În 1972, Şcoala Comercială s-a unit cu Liceul Economic sub denumirea de Grup Şcolar Economic Administrativ şi de servicii Bacău
•La 5 noiembrie 2003 a devenit Colegiul Economic “ Ion Ghica” Bacău 

8 comentarii:

  1. pai nici la colegiul "mihai eminescu" nu avem sala,da nici macar o sala de clasa la fel de moderna ca a lor....

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna , stiu ca nu prea are legatura cu subiectul sau poate are, sambata are loc la liceul Vasile Alecsandri gala premiilor la Concursul de creatie si Ex-libris , unde se dau si trofeele celor care au castigat , poate e un subuect bun pt blogul tau...;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da corect nici Eminescu nu are dar el vrea la economic casa faca lectii de dans!!!
    Si publica toate comentariile nu cenzura ca numai suntem in comunism!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietene, ce comentariul nu a fost aprobat? Daca te referi la cel cu jigniri, mai citeste regulile de comentat...

    Zi ce ai de zis, cu termeni decenti. Nu confunda site-urile cu altele.

    RăspundețiȘtergere
  5. George, vezi ca te-ai luat dupa tanti asta, cu care am mai avut si eu niste meciuri cand eram in presa, si ai gresit, sper sa nu vorbesc cu pacat, titlul. Cea mai mare institutie liceala din Bacau, cu titulatura de colegiu, este Colegiul tehnic "Anghel Saligny". Vezi cifrele? Nu mai stiu cu exactitatea, dar a fost o perioada, cred ca pana prin 90 si ceva, cand eram cel mai mare, nu doar din municipiu...
    Daca s-au schimbat in ultimii ani atat de mult datele, insa imi vine greu sa cred ca o diferenta atat de mare, poate fi usor acoperita, fac mea culpa si imi cer scuze.

    P.S. - E un comentariu pur tehnic, nu sariti cu comentarii referitoare la calitatea elevilor, profesorilor, etc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut Catalin. Problema e nici tu nu stii daca e asa.....

    Eu spun ca are cei mai multi elevi, iar chiar daca nu ar avea, ar rezulta ca se afla pe locul 2. Prea putin conteaza daca e pe primul loc sau al doilea, faptul grav este ca nu a a avut sala de sport niciodata si pe acolo au trecut zeci de mii de elevi.

    Trebuie sa cautam solutii, nu statistici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord. Vezi, din nefericire, din cauza mai multor factori, un fenomen absolut normal si larg raspandit in cele mai multe tari civilizate, sportul practicat la nivelul institutiilor de invatamant in care isi definitiveaza fiecare studiile. De vina sunt parintii care nu incurajeaza copiii, macar in perioada in care se dezvolta fizic sa faca sport, sunt medicii care acorda scutiri medicale pentru materia asta, fara sa fie cazul (ca sa nu zic pentru un mic ciubuc), chiar si profesorii. Cei care predau alte materii de multe ori ii descurajeaza pe elevi, chiar si pe cei care practica sportul de performanta, iar cei de sport, te poti trezi cu surpriza ca ori sunt superficiali, ori se comporta cu elevii ca niste vechili, in loc sa ii ajute pe cei mai putini inzestrati de la natura pentru practicarea sporturilor, ii descurajeaza!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum se desfasoara o ora de sport in 99% din cazuri: Baietii fie iau o minge de fotbal si sparg geamurile pe unde apuca si ei, fie chiulesc cu stiinta profesorului de sport si "trag" prin vreo carciuma/bar. Fetele fie stau pe margine si le tin telefoanele baietilor care joaca fotbal, fie le tin companie in acelasi bar si cu aceeasi aprobare si incurajare a profesorului de sport. Trebuie mentionat neaparat ca toata lumea e imbracata in blugi, nimeni nu mai vine cu echipamentul de-acasa; doar n-o sa-i considere ceilalti fraieri. Probabil cand isi vor schimba modul de gandire astia mici atunci vom incepe sa luam in serios si lipsa salilor de sport. Pana atunci...sa nu murim de foame.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin