23.02.2011

Filipinezii au vizitat Bacaul !

Delegatia filipineaza a vizitat astazi Bacaul. La sala mare a Palatului Municipal a avut loc semnarea actului de infratire a regiunii filipineze  Mandaue cu Bacaue, pardon, Bacau.

Conform traditiei s-au ascultat imnurile celor doua tari. Primul a fost cel al Romaniei, iar cand a venit randul lor nu mai pornea imnul. Stiti care e diferenta intre ei si noi. In afara ca au ochii mai ingusti, ei tin mana pe inima cand se intoneaza imnul.
 Delegatia filipineaza l-a avut in frunte pe primarul lor, Jonas Cortes, care a primit din partea primarului Stavarache, cheia orasului.

Cu traducerea din sala am niste nelamuriri. Daca a primit ordin sa nu traduca tot ca sa scurteze timpul sau chiar nu intelegea toate cuvintele, ca sa nu mai zic de intreruperile de discurs ale oficialitatilor. Primarul Cortes a pus accent pe prietenie, speranta, credinta si soare, care se afla si pe steagul lor.

Vizita filipinezilor vine ca raspuns la vizita delegatiei bacauane in 2009, in Filipine. Delegatia filipineza a mai vizitat doua societati comerciale, Universitatea Bacovia, urmand ca peste o zi sa viziteze manastirile din nordul Moldovei si alte obiective turistice.


Un comentariu:

  1. dar de ce nu au vizitat si Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau ?? e mult mai mare si dotata ca laboratoare de inginerie...etc :) si cu un numar mai numeresc fata de Bacovia...!! si e recent modernizata !!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin