12.02.2011

Minciuni cu miros de amoniac

Vineri, 11 feb, a avut loc o noua conferinta de presa in cazul Amurco, dar de data aceasta la sediul lor. Trebuia sa incepem la ora 14:00 dar altii s-au dus inainte si au creat dificultati in bunul mers al actiunii. (adica doamna care vorba mult ne-a spus ca am intarziat, desi ajunsesem cu 10 minute inainte, plus alte replici ca ce cautam in holul institutiei, desi eram vreo 20 de persoane. Credea ca cei  4-5, care au ajuns inainte, sunt toata presa din Bacau). In fine, trecem peste acest aspect neplacut, ca oricum ne-am dus de pomana. Cum am intrat, asa am iesit. Am primit niste lamuriri de am zis ca se face pe loc ceata. Nu de alta, dar stim ca ceata este factor vaforizant al poluarii. Cu jumatate de gura au recunoscut mici greseli.


Lucurul care deranjeaza cel mai tare este ca s-au invatat cu minciuna. Aveau replicile pregatite de ani de zile. Aparatul de masura din varful cosului de evacuare este cel mai tare din tara. Doar ca nu  functioneaza...

Astazi cand s-a venit cu dovezi au adoptat tacerea, balbaiala sau negarea. Actele celorlalte institutii sunt bune sau nu, in functie de cum le bate lor vantul prin combinat. De fapt instalatiile sunt inchiriate. Ei fac retehnologizari pe banii lor. Pentru ca asa doresc ei. Na! Halda de fosfoghips au trecut-o pe acte in alta firma, nu mai e lor. La plecare se mentiona ca mirosul intepator de amoniac nu e poluare ci doar miros..si ca unora dintre angajati li s-au desfundat sinusurile de cand lucreaza acolo....Si tot asa.......Rusine !

Stiti ce spunea Gheorghe Năstase, directorul tehnic al societăţii Amurco Bacău in decembrie 2009 ? "Sunt convins că după 2010 nu veţi mai auzi de noi decât foarte rar la capitolul poluare. Suntem în perioada de tranziţie pentru Amurco , situaţie care se finalizează la sfârşitul anului 2009" 


Oamenii sufera in continuare ( sau si localnicii acestia sunt  de rea credinta, asa cum ne-a acuzat doamna de la combinat pe cei din presa )




Link video.

2 comentarii:

  1. Sacaleanu vad ca ai interese bune. sa iesi tu in fata, sa faci promovare blogului tau.ok dar si asa orasul asta e vai si amar la capitolul industrie, mai lasati oamenii sa munceasca la Amurco. Da nu spunem ca tu ai un business iti iese, dar sa fii tu in locul omului care e disponibilizat si ia 6 luni somaj de 375 de lei si sa intretina 2 copii la facultate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru comentariu, deoarece asa mai afli si tu cateva lucruri pe care nu le stiai sau le credeai gresite.

    1. Blogul meu s-a ridicat prin evenimentele frumoase ale orasului si prin munca mea. Sunt intr-o situatie neplacuta sa protestez.....la normalitate si la un aer curat.

    2. Eu nu doresc inchiderea combinatului, ci sa-si opreasca activitatea pana se conformeaza.Asa e normal. Dar ne-am invatat prost.

    3. Cand au fost dati afara aproape 1000 de oameni din combinat nu ati iesit in strada.
    De ce? Pentru ca voi v-ati pastrat locurile. Unde-i solidaritatea?

    4.Ce treaba au afacerile mele cu poluarea voastra? Eu muncesc pana la 4 dimneata pentru fiecare banut. Nu cer de la nimeni. N-am zi libera, mananc si dorm cand apuc. Imi platesc singur facultatea. Imi dai tu de mancare din salariul tau?

    5. Si care e solutia sa poluati in continuare pentru un salariu mai mare? La ce folos va termina copiii facultatile daca traiesc prost?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin