08.02.2011

Experimentele pe sanatatea bacauanilor

Luni, in Sala Mare a Prefecturii Bacau, a urmat o noua dezbatere in cazul  poluarii de catre combinatul chimic din Bacau. V-am povestit primele doua episoade aici si aici. Autoritatile locale au dreptul prin lege sa opreasca activitatea poluatorilor, dar nu o fac. O parte din autoritati, au dat impresia ca nu stiu despre ce este vorba. Multi cred ca Amurco aduce bani la buget, iar el este pe datorie. Chiar si in cazul in care ar fi adus bani, la ce folos? Ce faci cu banii cand nu ai sanatate? Locuitorii Bacaului nu aduc mai multi bani la buget decat aceasta societate? Ultima tampenie este de a prelungi experimentele inca 6 luni, asta in conditiile in care li s-a terminat perioada de retehnologizare si punere la punct cu standardele admise de lege. O noua autorizatie de functionare este la un pas de a fi semnata.


Contradictii intre institutii:

Directorul Apelor Siret Bacau, Emil Vamanu a atacat APM-ul deorece ei nu detin  date despre ape dar au furnizat informatii catre altii. Surpriza este ca Apele Siret au dat deja autorizatia favorabila din parte institutiei lor.

Directia de Sanatate Publica aproape ca nu exista. Cum a venit, asa a plecat.

Prefectul Constantin Scripat s-a suparat pe institutii si a luat atitudine. Din pacate a inceput gresit cu alte probleme ce nu tineau de ordinea de zi. Ziarul de Bacau a protestat si a parasit sedinta. Dupa ce si-a revenit, Prefectul a luat partea bacaunilor si a exprimat nemultumirea sa, fata de accidentele de la Amurco.

Primarii localitatilor din imprejurimea Bacaului au declarat cum plantatiile de pe teritoriul lor au avut de suferit si de nenumarate ori au respirat prin batista.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau a fost avocatul combinatului chimic. A luat doar in calcul cei 600 de oameni care muncesc acolo. Dar cand s-au dat afara peste 700 de oameni din combinat, in anii trecuti, de ce nu a protestat ? A uitat ca rolul dumnealui este sa apere cele peste 170 de mii de suflete bacauane, si nu o societate comerciala. Mai mute detalii gasiti in filmulet.

Primii care vorbesc sunt N. Bichescu si D-nul Bustuc, directorul Directiei de Sanatate Publica BC. Dupe ei urmeaza 3 reprezentanti Amurco, care  se incurca in declaratii, dar si alte adevaruri prezentate la dezbatere:



2 comentarii:

  1. Dupa cate se pare Dl. Prefect este vandut si va avea grija de alte interese decat sanatatea. Trebuie utilizata alta forma de protest. Cand veti epuiza formele democratice fara rezultat va rog sa anuntati si sa dam foc. Doar asa se aude.

    RăspundețiȘtergere
  2. prefectul,are mesaj dublu..tin cu bacauanii dar ,ii lasam sa mearga inca 6 luni si dupa aia vedem

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin