15.02.2011

Socant ! Directorul Combinatului Chimic Bacau spune adevarul !

Pentru prima data in istoria poluarii de la Amurco ( fost Cich si Sofert ) se discuta pe bune. Marti, la ora 10 a fost un protest la care au participat locuitori ai Bacaului si din localitatile invecinate orasului. S-a protestat in fata Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Bacau dar si in interior, unde la ultimul etaj se discutau probemele combinatului. 


Au fost prezente ca la fiecare intalnire majoritatea autoritatilor locale si directiile responsabile cu acest caz.

Protestatarii din interior


In primul material video, Directorul Combinatului Chimic Bacau, Neculai Mihai recunoaste ca Amurco nu are ce cauta langa oras, ca a fost o greseala amplasarea lui in acest loc si ca exista un real pericol daca se incearca oprirea sau diminuarea productiei.

Socant!


In ultimii ani se intrase intr-o rutina, iar aprobarile de functionare se dadeau din obisnuinta. Domnul Movila a recunoscut astazi, cum se fac greseli in actele institutiilor si se da "Copy-Paste " la documente fara sa se citeasca. Amurco mai are sase luni pentru a se pune la punct, timp in care i s-a redus la jumatate limitele de poluare.

Protest la Agentia de Mediu Bacau (directorul tehnic in fata protestatarilor poluati)


Protestul de afara


Directorul ARPM, Paul Toderica a fost mediatorul discutiilor, dar si un personaj mult mai ferm. Aici i-as acorda o bila alba, pentru moment. La fel si Directiei de Sanatate Publica Bacau, care a mentionat ca nu poate fi deacord cu o noua aprobare de functionare. "Restul....e tacere".

Intrebari fara raspuns in cazul poluarii din BC

Un comentariu:

LinkWithin