02.02.2011

Hrana spirituala

Ritualul de amprentare
a tinut primavara la usa
Imi inmuiai degetul mare
in zapada asternuta
pe umerii gandului tau
si-l apasai in cuvant
 
 Versurile ii apartin autoarei Cristina Stefan, care  combate criza culturala cu doua noi aparitii intitulate “Cazier incomplet” ( poezie ) si romanul “Dimineata @ltfel” Lansarea volumelor a avut loc la Muzeului de Istorie “Iulian Antonescu” din Bacau, in cadrul ultimei sedinte din ianuarie a Cenaclului “Octavian Voicu”. Cu “Cazier incomplet”am putea spune ca a "recidivat" deorece nu a trecut mult timp de la lansarea ultimelor trei albume de versuri, intitulate “Calatorie pe un ciob de stea”, “In umbra lui Sisif” si “Andante”, aparute in 2010. Este o poeta prin definitie”, a apreciat Costin Calistrat.



Autoarea a declarat ca a fost inspirata de cei de langa ea. Romanul o are ca figura centrala pe una din prietenele sale, care incearca sa-si caute jumatatea pe internet din anul 2002. Probabil ca de nenumarate ori
suntem inspirati de cei de langa noi, dar nu ne dam seama. Altii pun in practica povestile de viata, cum este in cazul de fata.

Nici viata bacauna nu este data la o parte in scrierile  "cazierului " si gasesc de la inceput doua poezii ce mi-au placut: "Prin Piata Florescu " si "strada de pe campul postei ".

Un comentariu:

  1. voi recidiva! promit! multumesc celor de aproape! dar si voua, internautii atenti si preocupati de cultura. Acest cazier se completeaza cu raspundere.:) ma bucur ca ma luati in seama. Multumiri frumoase!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin