03.02.2011

Intalnirea cu Prefectul Bacaului si teapa care ni se pregateste

Dupa ce ieri s-a mers la Agentia de Mediu, azi  am mers la Prefectura pentru a discuta problema poluarii cu amoniac din Bacau. Prefectul Constantin Scripat, a fost deschis la dicutii si s-a aratat preocupat de problema poluarii. Presiunile sunt foarte mari. S-au dat telefoane de la Bucuresti din partea lui Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii de Mediu si s-a vehiculat ca Amurco ne pregateste o NOUA TEAPA. Prelungirea dreptului de a polua pana in 2015. Si responsabilul de mediu al patronului Nicolae, l-a vizitat pe Prefect, care i-a confirmat acelasi lucru.



"E o lupta foarte grea"

Eschivarile de luare a unei decizii ferme de a opri poluarea, au continuat ca si la discutiile de ieri cu Toderica, seful ARPM. Paradoxul de a functiona fara autorizatie de mediu, nu mai sperie pe nimeni. Amenzile sunt contestate, analizele sunt contestate, lumea s-a obisnuit sa inghita amoniac.Prefectul a declarat : "E o lupta foarte grea"

Cei care am fost azi, am adus elemente noi prefectului. Cum ar fi studiul fostei directoarei a DSP (Directia de Sanatate Publica) care consta intr-o lucrare de doctorat, ce demonstreaza  impactul negativ al poluarii cu amoniac. Nici datoriile societatii catre stat nu sunt de neglijat.Deci, despre ce economie vorbim?


Prefectul a venit cu o propunere interesanta, ca ARPM (Agentia Regionala pentru Protectia Mediului) sa fie in cel mai poluat oras din Moldova, adica Bacau, nu in Suceava cum este in momentul de fata.

Si Adevarul de Seara  a publicat protestul nostru.

o secventa video din discutii


Cu ce ar trebui sa se ocupe DSP-ul (Directia de Sanatate Publica Bacau ):

"Directia de Sanatate Publica este un serviciu public deconcentrat, cu personalitate juridica, subordonata Ministerului Sanatatii, care realizeaza politicile si programele nationale de sanatate, elaboreaza programe locale, organizeaza structurile sanitare, evidentele statistice pe probleme de sanatate, precum si de planificare si derulare a investitiilor finantate de la bugetul de stat pentru sectorul de sanatate."

Serios? De cati ani inhalam amoniac? Sau si asta e o statistica grea?!

La sectiunea comunicate nu gasesc nimic...

4 comentarii:

  1. Ioan Nicoale (Interagro) isi face damblaua.Era vorba ca productia de la sa se mute la Savinesti (P. Neamt). Nu ca mutarea problemei dintr-un oras in altul rezolva autorizatia de mediu dar macar acolo aerul e mai bun ca in Bacau, fiind o zona de munte.

    RăspundețiȘtergere
  2. toate astea sunt posibile pentru ca li se permite.ar trebui sa nu aiba dreptul de a functiona nici pe perioada cat contesta amenzile pentru functionare fara autorizatie.te-au prins in neregula,punct, nu mai functionezi, cu sigiliu si toate formalitatile necesare, pana la rezolvarea situatiei, pana la rezolvarea contestatiilor pe care le depui impotriva amenzilor. e evident ca ii doare-n cot de faptul ca polueaza, nu vor sa faca niciun efort pentru a se conforma standardelor de mediu pentru ca e mult mai usor sa ia o amenda pe care o contesta si pana se solutioneaza merg inainte tot asa.
    cui apartine de fapt Amurco?nu prea sunt la curent cu detalii d-astea

    RăspundețiȘtergere
  3. http://img87.imageshack.us/img87/2359/ioanniculae.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. Succes si continuati ceea ce faceti!!! Suntem alaturi!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin