09.02.2011

Magazin pentru suflet

In prezenta a unui sobor de  preoti si a Preasfintitului Ioachim Bacauanul, s-a inaugurat "Filocalia" - magazin de obiecte bisericesti, in centrul Bacaului, langa Catedrala Ortodoxa "Inaltarea Domnului", Pornind de la definitia numelui, "Filocalia" insemna iubirea de frumos. In cuvantarea preasfintitului s-au regasit cuvinte de multumire dar si explicatii binevenite.


Multi oameni se scuza ca achizitioneaza icoane si lumanari din piata, deoarece nu au de unde sa le cumpere. Biserica este singura institutie avizata de stat, de a distribui obiectele de cult. Altii  se folosesc de biserica pentru a face comert. Daca din vanzari se acopera chiria si utilitatile, reprezentantii bisericii sunt multumiti.  Excedentul va fi refolosit pentru scopurile sociale, iar locatia va fi folosita si pentru lansari de carte.



In acelasi loc  a mai functionat tot aceeasi activitate dar se numea magazinul "Trinitas" si apartinea Mitropoliei Moldovei. Noua lege a intervenit si spune ca pe teritotiul fiecarei Arhiepiscopii, doar ei au dreptul de a infiinta asemenea magazine. Tracand peste maruntisurile juridice, lucrul important il reprezinta hrana spirituala care se regaseste pe rafturile magazinului. Este cel de-al doilea magazin de obiecte bisericesti, primul fiind in Arena Mall.


Magazinul se afla pe strada Lucretiu Parascanu, nr.2. (in rand cu cofetaria Crizantema si Salonul de Piane)
Tel: 0334 40 56 99

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin