19.11.2010

Sa curga internetul

V-am povestit zilele trecute despre venirea ministrului comunicatiilor ce are cont pe facebook. Compania naţională RADIOCOM a lansat la Oneşti SERVICIILE BROADBAND de tip WiMAX, o tehnologie de ultimă oră în domeniul comunicaţiilor, în cadrul evenimentului „Oneşti pătrunde cu WiMAX în noua eră a comunicaţiilor”, ce a avut loc vineri, 19 noiembrie 2010.

WiMAX este o tehnologie wireless bazată pe standardele industriei de gen, ce asigură conectivitate radio de bandă largă, de înaltă viteză. Sistemul permite oferirea de servicii atât segmentului business, cât şi persoanelor fizice, concurând serios conexiunile dial-up pe linii telefonice. Serviciile de care vor putea beneficia ambele
categorii de clienţi sunt pachete de tip 2P: Telefonie şi servicii de conectivitate: Internet PREMIUM şi BEST EFFORT sau Business VPN.

La lansare a participat Valerian VREME, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, parlamentari, autorităţi locale,, oameni de afaceri, mass – media locală şi centrală. „Oraşul Oneşti a devenit printre primele oraşe digitale din ţară. Această licenţă WiMax aduce un plus de informaţie, dar şi un plus de calitate în deciziile pe care le vor lua atât cetăţenii cât şi mediul de afaceri. ” Ministrul Valerian VREME a prezentat priorităţile mandatului său: informatizarea societăţii, finalizarea unei platforme comune de comunicaţii, proiect aflat în stadiu final, care urmează să fie implementat. Sistemele electronice ale tuturor instituţiilor publice vor fi integrate şi interoperabile în maxim 2 ani, a precizat ministrul.

Prin această iniţiativă de la Oneşti, RADIOCOM sprijină comunitatea locală, iar oraşul devine un centru de excelenţă în domeniul telecom. Oamenii de afaceri şi locuitorii oraşului beneficiază acum de acces la Internet de bandă largă şi servicii de telefonie de ultimă generaţie.
RADIOCOM operează propria reţea de comunicaţii de date şi furnizează mediului de afaceri şi administraţiei din România servicii de comunicaţii electronice: telefonie, Internet, date (VPN).


RADIOCOM, marcă înregistrată a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A., este unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România şi, în acelaşi timp, lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului.
În domeniul telecomunicaţiilor, investiţiile companiei au permis crearea unei infrastructuri radio puternice şi moderne, de ultimă generaţie, compusă din magistrale de radiorelee digitale SDH de mare capacitate, o reţea naţională securizată de transmisii de date punct-multipunct sau punct – la – punct în benzile de frecvenţă 2.4 GHz, 3.7 GHz, 5.4 GHz şi 26 GHz folosind tehnologia ATM/MPLS, completată de Centrul de Comunicaţii prin Satelit – Cheia.
Pornind de la cele două domenii de activitate: broadcasting şi telecomunicaţii, RADIOCOM a evoluat continuu, dovedind maturitate şi inovare în dezvoltarea sa permanentă.
Portofoliul variat de servicii oferite de RADIOCOM se adresează, în principal, segmentului business: Internet, Business VPN, linii închiriate, telefonie naţională şi internaţională, pachete de servicii: telefonie şi servicii de conectivitate, servicii de comunicaţii prin satelit.

WiMAX ( Worldwide Interoperability for Microwave Access): reprezintă un nou standard pentru o tehnologie de acces radio ce permite realizarea unor conexiuni eficiente de bandă largă în buclă de abonat (last mile) pentru locuinţe, reţele de institutie şi reţele mobile. Tehnologia WiMAX este complementară tehnologiilor de acces pe fibră optică şi ADSL, existente deja pe piaţa românească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin