22.11.2010

„Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în şcolile băcăuane”

Marţi, 23 noiembrie 2010, începând cu ora 12.00, în Sala mică de şedinţe a Prefecturii judeţului Bacău, va avea loc workshop-ul cu tema „Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în şcolile băcăuane”.
Invitaţii vor dezbate necesitatea implementării proiectului şi vor stabili calendarul acţiunilor ce se vor derula în
perioada noiembrie 2010 – mai 2011, în liceele şi şcolile din Bacău.

Activitatea este parte integrantă a proiectului educaţional interşcolar „Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în şcolile băcăune”, iniţiat de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău şi de Centrul Regional de Resurse pentru Educaţie Civică, în parteneriat cu instituţii publice şi ONG-uri reprezentative la nivel local şi judeţean.

Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea elevilor în procesul formării unui comportament social integrator şi securizant, în perspectiva maturizării, a dobândirii autonomiei morale.
Iniţiatorii proiectului şi-au propus evaluarea fenomenului delincvenţei juvenile în şcoli, identificarea factorilor de risc comportamental la elevi, conştientizarea de către aceştia a pericolelor la care se expun şi reintegrarea elevilor „cu probleme” în colectivele şcolare şi în comunitate.
Acesta este coordonat de profesor - metodist Lucica Ciupercă şi de prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin