18.11.2010

“E Dreptul Meu…!”

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Palatul Copiilor Bacău, organizează vineri 20 noiembrie 2010 începând cu ora 10.00 la Teatrul Municipal Bacovia, a IV-a ediţie a manifestarii cultural – artistice dedicate Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului cu sloganul “E Dreptul MEU…!”

Spectacolul este susţinut de copiii ce frecventează cercurile din cadrul Palatului Copiilor Bacău în colaborare cu Liceul de Arte “George Apostu”, Grupul Şcolar “Mihai Eminescu” şi alte instituţii şcolare din municipiul Bacău. Programul spectacolului va conţine recitaluri de muzică uşoară, populară, dans modern şi demonstraţii sportive.


Photobucket

Ca un plus adus faţă de celelalte ediţii la cea de a IV-a ediţie se va organiza în holul Teatrului Bacovia o
expoziţie cu lucrări ale copiilor ce frecventează cercurile de pictură, sculptură, design vestimentar, grafică din cadrul Palatului Copiilor Bacău, dar şi din celelalte instituţii de învăţământ băcăuane.
Coordonatorul proiectului este prof. Claudiu Filip, iar acest proiect a putut prinde contur datorită sprijinului oferit de Primăria Municipiului Bacău, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău şi Teatrul Municipal Bacovia Bacău.

Iniţiatorii proiectului şi-au propus ca prin realizarea acestei manifestari cultural artistice să sensibilizeze şi mobilizeze societatea civilă pentru protejarea Drepturilor copiilor.
Motivul de bază care a determinat iniţierea proiectului este adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului.

Data de 20 noiembrie 1989 este o zi istorică pentru cele 2 miliarde de copii din lume. În această zi, ONU a aprobat Convenţia Drepturilor Copilului, care este acum o lege internaţionala. România a semnat Convenţia ONU la 28 septembrie 1990, şi în perioada parcursă de atunci şi până în prezent a luptat pentru a proteja copiii şi drepturile acestora.
Pentru detalii suplimentare sunaţi la: 0740 288 376

Un comentariu:

  1. Este imposibil ca acest frumos eveniment dedicat copiilor sa aiba loc vineri 20 noiembrie 2010. Poate sambata 20 noiembrie 2010 :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin