19.11.2010

Concurs International de Table si Backgammon

Primul Concurs International de Table si Backgammon din Romania isi asteapta maestri in Arena Mall Bacau, in perioada 9-12 decembrie.
Premii suplimentare in valoare de 5000 Euro!

Detalii la tel 0745.895.980

Regulament:
Arbitru – director tehnic: Neculai Drăgănuţă
1. In cadrul acestui concurs open se vor juca: 1 turneu de table si 2 de
backgammon.Sistemul de joc va fi eliminatoriu.Vor fi premiati primii patru din tabloul principal, primii doi din consolare si primul din ultima sansa.Orice jucator se poate inscrie la toate categoriile de joc.Deasemenea, poate opta pentru inscriere dubla(doua inscrieri pe categorie de joc).In aceste conditii jucatorul va trage la sorti un bilet pentru prima jumatate a tabloului si alt bilet pentru a-2-a jumatate a tabloului.Premiile obtinute fie in principal, consolare sau ultima sansa se cumuleaza.Fiecare inscriere isi urmeaza cursul.
2. La table o partidă va fi câştigată de către cel ce realizează primul minimum 3puncte (3linii,1 linie + 1 marţ, 2 marţuri).In finala castiga cel ce realizeaza primul 5 puncte.La backgammon in plus fata de table se va folosi cubul de dublaj. In fiecare disputa linia, martul sau tripla se va inmulti cu valoarea la care a ajuns cubul. Cubul poate fi folosit numai progresiv: din 1 in 2, din 2 in 4, din 4 in 8, din 8 in 16… . Din 1 in 2 poate fi pus de catre oricare dintre jucatori oricand inainte de a arunca cu zarurile, in celelalte situatii poate dubla numai cel care il detine. Cand cubul este refuzat, cel ce a dublat castiga un numar de puncte egal cu valoarea cubului inainte de a fi pus. Cand se ajunge la un scor iar unui jucator ii mai trebuie doar un punct pentru a castiga partida, in jocul urmator nu se dubleaza. Partida va fi castigata de catre cel ce realizeaza primul minimum de puncte mentionat in fisa de scor cat si pe tabloul competitiei.

3. Zarurile vor fi oferite spre joc de către organizator; se va juca cu 4 zaruri, fiecare jucător având câte 2 zaruri.
4. Pentru a şti cine mută primul, indiferent cine a câştigat mai inainte, ambii jucători vor arunca câte un zar. Cel care are zarul mai mare joacă combinaţia formată din zarul său şi zarul adversarului ( ex : dacă jucătorul A arucă 6 şi jucătorul B aruncă 3, jucătorul A va juca 6/3).Dacă zarurile sunt egale, se repetă aruncarea până la departajare.
5. Zarurile vor fi aruncate din cupă prin labirint şi vor ajunge în tablă după ce trec prin acesta. Sunt valabile numai dacă rămân pe suprafaţa de joc in jumătatea de cutie dinspre labirint. În altă situaţie se repetă aruncarea zarurilor.
6. Mutarea este validă numai după ce jucătorul a ridicat zarurile din tablă. Până atunci se poate reveni asupra mutării.
7. Scorul va fi notat pe fişa de joc care va fi semnată de ambii jucători înainte de a fi predată arbitrului.
8. Toate partidele din rundă vor începe în acelaş timp, dacă permite numarul de mese de joc.
9.Concursul se va desfăşura într-o atmosferă de fair-play, cinste şi corectitudine.
10. Nu există limită de timp pentru disputarea unui meci, dar mutările se fac în mod rezonabil, pentru a nu deranja adversarul.In anumite situatii poate fi folosit ceasul.
11. Arbitrul poate penaliza jucătorul care, prin atitudinea sa, nu-şi respectă adversarul sau nu-şi apără corect şansa în joc. Sancţiunile constau în : acordarea unei linii, doua linii, câştigarea partidei de către jucătorul deranjat sau chiar excluderea din turneu a jucătorului penalizat.
12. Orice litigiu de joc va fi solutionat de catre organizatorul competitiei :ASOCIATIA DE BACKGAMMON DRAGANUTA.In cazul contestarii deciziei date de organizator, ultima decizie va fi data de un comitet al jucatorilor ales cu votul majoritar al acestora.




13. Va fi respectat cu strictete programul de joc.
14. Organizatorul competitiei isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de numarul de jucatori cit si de durata partidelor.Modificarile vor fi expuse in timp util. Programarea cu prioritate a partidelor de joc va fi stabilita de catre directorul turneului.
15. Pentru fiecare 15 minute de intarziere jucatorul este penalizat cu un punct.
16. La o ora de intarziere se pierde partida.
17. In timpul desfasurarii partidei jucatorul poate cere pana la 2 pauze a cate 10 minute.De la o partida la alta, jucatorul poate cere 15 – 20 minute pauza.
18. Pot fi modificari de program cu acordul si prin dispozitiile directorului de turneu.
19. Dupa inscrierea si eliberarea chitantei nu se returneaza contravaloarea acesteia.
20.Odata cu fisele de scor vor fi inmanate jucatorilor - adversari cate un set de zaruri . Zarurile vor fi returnate de catre castigatorul partidei odata cu fisa de scor semnata de ambii jucatori. Daca zarurile nu sunt predate va fi platita contravaloarea acestora.
21. Participantii la turneu cat si insotitorii acestora nu au voie sa deranjeze in niciun fel buna desfasurare a competitiei. Organizatorul are dreptul sa elimine din concurs cat si din sala orice participant sau spectator indisciplinat, fara a da explicatii.
22. Participantul trebuie sa respecte cu strictete regulile scrise cat si verbale ale organizatorului.
23. Odata cu eliminarea din concurs participantul pierde dreptul de a fi premiat.
Notă : Sunt acceptaţi doar jucătorii care au împlinit vârsta de 18 ani.

Un comentariu:

LinkWithin