28.11.2010

Proiectul „Ramura de măslin”

Sub coordonarea PS Episcop Ioachim Băcăuanul, în judeţul Bacău se derulează în perioada 22 noiembrie – 24 decembrie, un program de ajutorare a familiilor afectate de inundaţii în această vară.

Intitulat „Ramura de măslin”, proiectul în valoare totală de 212.250 RON are ca obiectiv creşterea calităţii
vieţii familiilor afectate de revărsările apelor, prin oferirea de articole de mobilier şi aparatură electrocasnică distruse în locuinţele familiilor sinistrate, în timpul inundaţiilor.

În urma evaluării situaţiei pagubelor produse de inundaţii, au fost identificate un număr de 102 de familii, din localităţile Mărgineni, Măgura, Buda-Blăgeşti, Sănduleni şi municipiul Bacău, care să fie beneficiare ale proiectului menţionat.

Fiecare familie va primi câte un produs nou electrocasnic (frigider, aragaz sau maşină de spălat) şi unul de mobilier (pat sau dulap), în funcţie de evaluările făcute la faţa locului de către Sectorul Misiune şi Filantropie. O altă activitate din cadrul proiectului o reprezintă alocarea sumei de 85.000 RON pentru construcţia şi reconstrucţia a 5 case din localităţile Sănduleni şi Băcioi, distruse în urma revărsărilor şi alunecărilor de teren provocate de ploi torenţiale.

Totodată, suma de 27.000 RON colectată în contul deschis la Banca Italo-Romena Bacău va fi folosită pentru achitarea manoperei de construire a 4 case din municipiul Bacău, familiile selectate având o situaţie materială precară. De asemnea, parohia „Sf. Dumitru” în colaborare cu Primăria Mun. Bacău, a asigurat realizarea încălzirii centrale la 12 locuinţe afectate de inundaţii din mun. Bacău, implicarea financiară ridicîndu-se la 40.000 de lei.

Fondurile necesare implementării acestui proiect au fost obţinte de la credincioşii Eparhiei Romanului şi Bacăului, la care se adauga şi suma de 100.000 de lei, oferită de Pemanenţa Consiliului Naţional Bisericesc, cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin