02.11.2010

Invatarea limbii engleze, in topul preferintelor

ÎNVĂŢAREA LIMBII ENGLEZE, ÎN TOPUL PREFERINŢELOR CADRELOR DIDACTICE BĂCĂUANE


Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, organizează în această perioadă un program inedit, „Învăţarea limbilor străine – engleză, iniţiere”.

Cursul se desfăşoară la Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” Moineşti, fiind iniţiat şi coordonat de
prof. Elena – Lămîiţa Corban, directorul Şcolii cu Clasele I-VIII Nr. 6 Moineşti şi formator al C.C.D. Bacău.

Acesta urmăreşte iniţierea cadrelor didactice în cunoaşterea limbii engleze, odată cu dezvoltarea proiectelor educaţionale, în special cu Marea Britanie, dar nu numai.
Se ştie că studierea limbilor străine în toate ţările lumii este astăzi mult mai necesară decât oricând. Dezvoltarea considerabilă a relaţiilor dintre state, a cooperării şi a colaborării internaţionale, extinderea şi integrarea României în Uniunea Europeană, migrarea forţei de muncă, explozia informaţională din toate domeniile ştiinţei şi tehnicii, proiectele transnaţionale apărute în instituţiile de învăţământ de la toate nivelele, au dus la necesitatea imperioasă a cunoaşterii unei limbi străine de circulaţie internaţională.

În aceste condiţii, interesul faţă de limbile străine, întotdeauna puternic în ţara noastră, a sporit foarte mult. Se impune astfel, cunoaşterea a cât mai multor limbi străine, în special a limbii engleze, nu doar pentru simpla comunicare verbală şi scrisă, ci şi cu scop aplicativ-practic. De asemenea programul urmăreşte sporirea cunoştinţelor de limbă engleză, prin explicaţii gramaticale alternative şi prin exerciţii variate, care vor servi fixării materialului lingvistic şi vor asigura succesul studiului efectuat.
Organizatorii consideră că acest curs poate contribui direct la ridicarea calităţii învăţământului preuniversitar.

„În ultimii ani am sesizat un interes sporit din partea colegilor noştri pentru asemenea cursuri, deoarece studiul limbilor străine înlesneşte procesul comunicării directe între persoane de naţionalităţi diferite, care participă la proiecte comune. Astfel se va insista pe metode intensive de învăţare a limbii engleze vii, vorbite. Sperăm aşadar să contribuim chiar şi indirect la desfăşurarea a cât mai multor proiecte educaţionale internaţionale, eliminând importanta barieră lingvistică”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin