04.11.2010

Bacaul a castigat 2 titluri la "Gala Premiilor in educatie"

Fundatia Dinu Patriciu a organizat aseara "Gala Premiilor in educatie". Evenimentul a fost transmis live pe internet.

Bacau a reusit sa castige 2 premii la doua sectiuni: 
  1. „ONG-ul anului in domeniul educatiei” Locul I - FUNDATIA DE SPRIJIN COMUNITAR, BACAU
  2. „Bibliotecarul anului” Mentiune speciala - NEACSU LENUTA - BIBLIOTECA JUDETEANA C.STURDZA, BACAU
Din cele 11 sectiuni, Bacaul a ajuns in finala la 4 din ele. Cele doua mentionate mai sus si 
  • „Scoala anului” COLEGIUL NATIONAL VASILE ALECSANDRI , BACAU, 
  • Profesorul anului (preuniversitar) ARDELEANU ELENA - CARMEN, COLEGIUL TEHNIC DE TELECOMUNICATII NICOLAE VASILESCU KARPEN, BACAU
Duminica, 8 noiembrie, cu incepere de la ora 14.50, TVR 1 va difuza secvente din cadrul Galei Premiilor in Educatie. Competitia a fost puternica avand in vedere  performantele celorlalti.
Daca doriti sa vedeti cu cine a concurat Bacaul in finala, aveti in continuare listele finalistilor la toate categoriile:

Finalisti - categoria Invatamant universitar

Finalisti - categoria Cercetare

Finalisti - categoria Biblioteci

Finalisti - categoria ONG si proiecte educationale

Premiul primit de FSC a fost acordat de catre juriu pentru intreaga activitate educativa din zona rurala Podu Turcului. Pentru sute de copiii din aceasta zona viata de zi cu zi inseamna munca extenuanta, in conditii, primitive alaturi de parintii lor. Sunt copii normali ca oricare altii, insa au nesansa de a se fi nascut intr-un catun izolat si uitat de lume. Pentru familiile lor munca la camp e mai importanta decat invatatura, iar cei mai multi vor abandona scoala dupa clasa a VIII-a. In felul acesta vor ajunge sa ingroase randurile persoanelor slab pregatite si necalificate care fac imposibila dezvoltarea economica a zonelor rurale si duc la perpetuarea unui nivel de viata scazut si rudimentar si a unor probleme sociale majore.
Pentru acesti copii Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) a deschis in zona Podu Turcului patru centre educationale numite “Clubul cu Lipici”. Clubul cu lipici este un concept educational nou care isi propune sa sporeasca accesul copiilor de la sate la activitati educative placute si de calitate, bazate pe stimularea creativitatii, a exprimarii libere si dezvoltarea armonioasa a abilitatilor individuale. Toate acestea intr-un mediu placut, prietenos, inconjurati de dragoste si atentie si avand la dispozitie materiale educationale de foarte buna calitate pe care de cele mai multe ori nu le au la dispozitie la scoala.

Scopul acestor Cluburi este de a imbunatati calitatea invatamantului rural si de a sprijini eforturile profesorilor din zona in vederea sporirii interesului copiilor pentru continuarea si finalizarea studiilor si schimbarea mentalitatii parintilor fata de scoala.
Rezultatele notabile ale activitatii FSC in domeniul educatiei care au retinut atentia juriului sunt:
- 500 de copii beneficiari ai Cluburilor cu Lipici;
- 70 de liceeni din mediul rural, beneficiari de burse pentru liceu;
- 5000 de exemplare ale brosurii „Ghidul tau de iesit in lume”, material adresat liceenilor provenind din mediul rural, distribuite in intreg judetul Bacau;
- 800 de copii participanti la Scoala de Vara din mediul rural;
- 4600 de copii au primit informatii si materiale de igiena personala in cadrul proeictului Caravana sanatatii in scoli;
- 500 de copii au primit rechizite si uniforme scolare in cadrul campaniei „Ajuta-l sa mearga la scoala”.

Toate acestea s-au realizat gratie eforturilor a 20 de angajati si colaboratori FSC si 80 de voluntari romani si britanici, pe parcursul a mii de ore de munca, sute de zile petrecute pe teren de multe ori de dimineata pana seara, week-enduri lucrate integral si mii de kilometri parcursi. Aceste rezultate au fost posibile gratie bunei colaborari si sustineri primite din partea unui numar foarte mare de parteneri, dintre care amintim aici, primariile a 10 comune din zona Podu Turcului, Consiliul Judetean Bacau, sponsori diversi printre care OMV Petrom, Agricola International, Dedeman sau Kaufland Romania, finantatori europeni dintre care cei mai importanti au fost Ambasada Norvegiei si Uniunea Europeana prin programul PHARE.

„Pentru acest sprijin impresionant vrem sa multumim tuturor celor care au inteles importanta eforturilor noastre in domeniul educatiei, concentrate in una dintre cele mai sarace zone din Romania. Dedicam acest premiu tututror celor care au pus umarul la implementarea activitatilor, fie ca sunt voluntari sau educatori la centrele educationale, fie ca sunt finantatori si sustinatori la cel mai inalt nivel. Cu totii au facut posibil un model integrat de servicii educationale care functioneaza cu adevarat si poate reprezenta baza dezvoltarii durabile a zonelor rurale sarace din Romania” (Ionut Chirita)

La categoria la care a fost declarata castigatoare organizatia bacauana, juriul a fost format din Camelia Sucu, Presedinte, Class Living, Eugen Stoica, Inspector General MECI – DGETSPP, Cosmina Frincu, CSR & Sponsorship Manager, BRD - Groupe Société Générale, Cristian Ducu, Ethics & Compliance Senior Consultant and Trainer - Smart Solutions & Support, Mirela Nicolae, Realizator si coordonator, Radio Romania Cultural, Georgeta Bora, Sustainable Development Coordinator RBS Bank (Romania), Claudia Serbanuta, Doctoranda in Biblioteconomie si Stiinta Informarii, Universitatea Illinois, Andras Farkas, Coordonator program PONT.web, Marian Voicu, Jurnalist, Andrei Rosca, Fondator bookblog.ro, Ana Ilinca Macri, Head of Community Affairs and Internal Communication BCR, Bogdan Theodor Olteanu, Partner & Managing Director, BORTUN-OLTEANU, Miruna Hritcu, Jurnalist, Capital, Gabriela Droc, Manager de proiect, Dezvoltarea competentelor cheie - premisa a incluziunii sociale, Stefania Popp, CEO, Junior Achievement Romania, Marian Daragiu, Fondator RUHAMA (ONG-ul castigator la editia de anul trecut!), Dragos Adrian Neagu, Prim-vicepresedinte, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania.


Felicitari Dinu Patriciu!


Rusine Dinu Patriciu :))

Un comentariu:

  1. la cati bani a furat patriciu , merita si prostimea ceva apreciere, prostimea asta care trebuie normal sa conduca tara , pentru ca e de valoare,

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin