16.11.2010

Zambete fara droguri - 18 noiembrie in Arena mall

FREE DRUG SMILE!

Efectele negative ale consumului de droguri (legale sau ilegale) şi mai ales de etnobotanice - datorită accesibilităţii şi necunoaşterii exacte a ingredienţilor activi din produse - sunt tot mai vizibile. Din ce în ce mai multe persoane cad pradă acestor produse şi îşi schimbă comportamentul, devin de neînţeles pentru apropiaţi, devin dependenţi.


Pentru ca mesajul nostru să ajungă în comunitate, la cât mai mulţi băcăuani, am gândit o campanie de conştientizare a pericolelor consumului de droguri, prin promovarea de comportamente sănătoase. Astfel, în data de 18 noiembrie 2010 (cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun) organizăm activităţi atractive pentru băcăuani în parteneriat cu Centrul Comercial ARENA MALL.



Activităţile se vor derula pe parcursul a 2 ore (interval orar 17.00 - 19.00) şi vor consta în:

o expoziţie de pictură şi fotografie cu tema „Free Drug Smile”,

o demonstraţie de dans sincron - „Muzică, nu droguri”,
o demonstraţie de acordare a primului ajutor (Crucea Roşie Bacău - Sanitarii pricepuţi),
o distribuirea de materiale informative în comunitate cu ajutorul voluntarilor antidrog (CVA), Crucea Roşie şi FSC,
o se va transmite mesajul „FREE DRUG SMILE!” - „Poţi să zâmbeşti fără droguri!” (poţi să dansezi, poţi să cânţi, poţi să pictezi, poţi să fotografiezi, poţi să fii profesionist FĂRĂ droguri!),
o se vor realiza peste 600 - 800 de instantanee de către fotograf profesionist în vederea realizării unui banner pe care vor fi trecuţi toţi partenerii pentru transmiterea unui mesaj pro-sănătate şi antidrog.

Prin organizarea acestei activiăţi se doreşte tragerea unui semnal de alarmă cu privire la nocivitatea consumului de etnobotanice şi alte droguri (legale sau ilegale), mai ales în rândul tinerilor. Ştim că numărul tinerilor care ajung la spital (UPU, Pediatrie, Psihiatrie) datorită consumului de etnobotanice este în creştere, ştim că la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău sunt de 4 ori mai mulţi tineri care benefiaciază de serviciile oferite decât anul trecut (peste 40), astfel că dovezi clare privind nocivitatea consumului de etnobotanice există. Stă în puterea noastră să facem ceva, să ne implică, să încercăm să diminuăm, să stopăm fenomenul!

Un prim pas a fost făcut prin adoptarea în unanimitate (16 consilieri prezenţi, 16 voturi pentru) în şedinţa de Consiliu Local care a avut loc vineri, 29 octombrie 2010, a Hotărârii de Consiliu Local prin care s-a aprobat ca activitatea de comercializare a produselor de tip etnobotanic în spaţii amenajate pe raza municipiului Bacău să se desfăşoare doar cu asigurarea unei distanţe minime de 1.000 de metri faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ şi educaţie, lăcaşurile de cult, instituţiile religioase, de cultură, publice, locurile de agrement şi distracţie, gară, autogară, altele similare. Magazinelor de vise care nu vor îndeplini noile condiţii în termen de 15 zile li se va anula autorizaţia de funcţionare.

Parteneri ai acestui eveniment vor fi: Grafit Invest Bacău,  „Ministerul Dansului”, Inima Bacăului, MBphotografy - Fotograf profesionist, Studio de pictură - Bianca Rotaru, Asociaţia Interactiv, Crucea Roşie - filiala Bacău, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Bacău, 15 unităţi şcolare din Bacău (Colegiul Naţional „Gh. Vrănceanu”, Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, Colegiul Naţional „Ferdinand I”, Liceul cu Program Sportiv Bacău, Colegiul „Henri Coandă”, Colegiul Tehnic „A. Saligny”, Liceul de Artă „G. Apostu”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional Catolic „Sf. Iosif”, Colegiul Tehnic „N. V. Karpen”, Grup Şcolar „Gr. Antipa”, Şcoala „S. Haret”, Şcoala „A. Russo” şi Şcoala „D. Maria”Bacău).

Vă aşteptăm cu drag în incinta Complexului Comercial ARENA MALL pentru a vă alătura mesajului transmis de organizatori: FREE DRUG SMILE! - POŢI SĂ ZÂMBEŞTI FĂRĂ DROGURI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin