19.09.2013

“VIITOR DESCHIS”- O initiativa a unui grup de 10 liceeni din orasul Bacau

Asociatia ”Dă mai Departe” din Bacau organizează in ziua de 19 septembrie ora 14.30 un eveniment de lansare a proiectului “Viitor Deschis”, proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”. Proiectul se deruleaza in perioada august 2013- ianuarie 2014.

In cadrul proiectului “Viitor DESCHIS”, un numar de aproximativ 50 de tineri liceeni bacauani vor participa la cursuri de formare, la vizite si experiente de invatare sub forma de stagii de practica in cadrul unor institutii publice sau private, la evenimente de promovare a educatiei non-formale, cat si la punerea bazei unei
idei de antreprenoriat la scara mica, ce presupune realizarea unui atelier de arta hand- made, “Hobby- Art”.


            Colegiile partenere  sunt: Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Colegiul de Arta „George Aposu”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Ferdinand I”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”.

Prin intermediul acestui proiect Asociatia “Da Mai Departe” urmareste sa vina in spijinul tinerilor pentru a realiza impreuna cu tineri si pentru tineri activitati ce au drept scop constientizarea importantei pe care o detine o planificare echitabila a traseului educational in contextul romanesc si european actual. Necesitatea si dorinta de a gasi răspunsurile potrivite la intrebarile generatiei adolescentine din zilele noastre ne-au oferit imboldul necesar de a concepe un plan prin care urmarim sa ii indrumam pe cei care nu detin o perspectiva clara asupra traseului lor educațional, implicit a carierei profesionale. Animati de dorinta de a face mai multa lumina intr-un cadru unde nu sunt promovate astfel de activitati, am decis ca un proiect precum “Viitor DESCHIS”ar fi nu numai util, ci si un bun exemplu de urmat pentru alte organizatii si institutii ce au in vizor acest aspect. Atat tinerii liceeni care fac parte din grupul de initiativa, cat si companii din diverse sectoare de activitate s-au aratat interesati si receptivi in realizarea si derularea acestui proiect. Este cu adevarat motivational sa vezi impreuna atat de multe persoane din diferite categorii de varsta care se implica pentru bunastarea comunitatii noastre. (Ana- Maria Chirita- presedinte Asociatia “Da Mai Departe”).

Asadar, va invitam sa participati la lansarea acestui proiect minunat si sa ii cunoasteti pe acesti tineri entuziasti ce si-au propus sa se implice activ in cadrul comunitatii din care facem parte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin