06.09.2013

Situatia cainilor din Bacau

 În cursul anului 2012, Serviciului de Gestionare a Câinilor Comunitari (SGCC) a capturat 1.531 câini fără stăpân, acestia fiind cazați in adăpostul special amenajat pe locul fostei gropi de gunoi. Odată ce au fost capturați, câinii fără stăpân sunt vaccinaţi, deparazitaţi și sterilizaţi și nu li se mai dă drumul pe străzi. La sfârşitul anului 2012, în adăpost figurau 2.730 câini. În intervalul ianuarie – august 2013 s-au luat măsuri suplimentare în vederea creşterii numărului de câini capturaţi. Astfel, în acest interval au fost strânși de pe străzi 1.072 câini. Au fost adoptaţi sau revendicaţi 47 de câini, iar 322 de câini morţi în adăpost au fost predaţi către SC PROTAN SA. In prezent în adăpost sunt 3.433 câini. Hrana câinilor cazaţi în adăpost este
asigurată din surse private, de către abatorul SC Agricola SA, iar în vederea suplimentării cantitătii de hrană, au fost încheiate noi contracte de sponsorizare cu diferite societăţi şi instituţii precum Hypermarket REAL, Penitenciarul Bacău, SC Europrod SA. SC DEDEMAN SA a oferit ca sponsorizare materiale de construcţie, utilizate pentru îmbunătăţirea condiţiilor din adăpost. În cadrul SGCC activează un medic veterinar, un tehnician veterinar şi 6 muncitori necalificaţi.

In activitatea SGCC sunt utilizate două autoutilitare. Bugetul alocat activităţii SGCC, în anul 2013, este de 228.200 lei. Asociaţii de protecţia animalelor precum Patty Farm, Tierhilfe şi SOS Bonnie şi persoane din Marea Britanie, Olanda, Belgia şi Germania au acordat sprijin adăpostului, asigurând inclusiv 40 de cuşti pentru cazarea a aproximativ 1.000 de câini, a declarat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin