20.09.2013

Dezbateri feminine

Uniunea Judeţeană CNSLR-Frăţia Bacău a organizat in perioada 17-20 septembrie 2013, la Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, două conferinţe regionale sub titlul: “Egalitatea de şanse. Percepţii, Provocări şi Perspective”

La dezbateri, printre altii, au luat cuvantul deputatul Viorica Marcu, membra a Comisiei de Egalitate de Sanse a Camerei Deputatilor, Ghiorghi Huluta, presedinte al CNSLR Fratia (Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania) si membru in Consiliul de administratie al Casei de Cultura si cetateni ai altor tari din Uniunea Europeana.


Deseori, atitudinile şi comportamentele se bazează mai degrabă pe clişee şi stereotipuri, decât pe cunoaşterea drepturilor şi este încă necesară aducerea în discuţie a modalităţilor de combatere a discriminării pe criterii de gen.

Conferinţele au avut ca scop creşterea nivelului de informare şi sensibilizare a autorităţilor publice locale şi centrale, partenerilor sociali, societăţii civile şi mass-media cu privire la perspectiva de gen şi promovarea principiului egalităţii de şanse.

Se impune o schimbare a atitudinilor, comportamentelor şi structurilor sociale care le împiedică pe femei să se afirme, să aibă o participare activă în societate şi un acces facil pe piaţa muncii. In pofida progreselor înregistrate, în special în domeniul educaţiei şi al ocupării, femeile întampină încă obstacole în atingerea unei egalităţi reale.

Proiectul este implementat de CNSLR-Frăţia, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Federaţia Sindicatelor din Comerţ, Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală “COLUMNA”, Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “SPIRU HARET”, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie “LAZĂR EDELEANU”, Institutul de Educaţie şi Studii Sindicale, Fundația Dezvoltare în Europa, Centro Servizi CISL CSC SRL şi Unionservices SRL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin