28.09.2013

Altfel de oportunitati pentru tineri prin Asociatia Oblio

 La sediul Asociatiei Oblio a avut loc sesiunea finala de evaluare a proiectului “Let’s get toghether again”, proiect in care au participat 5 tineri din cadrul Asociatiei, alaturi de alti tineri din Slovacia, Marea Britanie, Turcia, Polonia, Ungaria si Cehia. Proiectul s-a desfasurat , timp de 10 zile, in Cardiff – Tara Galilor. Tinerii, Tudor Catz, Andreea Timilie, Bogdan Iscu, Andrada Rusu si Gilbert Iscu, au fost provocati, sa faca fata
diferitelor “scenarii”, sa lucreze ca o parte a echipei si sa conduca o activitate. Instrumentele folosite au ajutat participantii sa castige mai multa incredere in sine, precum sa fie parte dintr-o echipa.

Cea mai mare provocare a fost faptul ca au fost nevoiti sa fie lideri in situatii de criza. Au avut loc grupuri de reflectie in fiecare zi, unde participantii si-au impartasit gandurile incercand sa faca un “maine mai bun”. “Pentru mine a fost o experienta pe care nu o voi uita niciodata. Mi-au placut enorm de mult activitatile in padure precum si “George walke- ul” unde, pe langa efortul fizic depus, a trebuit sa fim o echipa unita pentru a ne indeplini sarcinile activitatii.


Au fost situatii cand a trebuit sa lucram in echipa, cand a trebuit sa fim lideri dar si cand a trebuit sa ne ajutam unul pe altul ca sa ne atingem scopul. Am venit de acolo cu multe amintiri, am castigat experienta, incredere si multi prieteni pe care ii apreciez. Sper ca in viitor sa mai particip la astfel de proiecte si de asemenea, sper ca intr-o zi sa pot sustine un astfel de proiect in Romania si sa le arat si altora cat de frumoasa poate fi tara noastra.”a marturisit Andrada Rusu, un participant al proiectului “Let`s get together again” in Cardiff – Tara Galilor. Metodele de leadership si de teamwork vor folosi acestor tineri in dezvoltarea personala si in cresterea increderii de sine.

 Aceasta este doar una din oportunitatile pe care Asociatia Oblio le-a oferit in aceasta vara, pe langa activitatile de voluntariat, cursurile de dezvoltare personala. dezbateri si participari in diverse proiecte. Pentru toti tinerii interesati sa invete lucruri noi, sa isi dezvolte abilitatile de leader si sa se implice in proiecte pentru tineri si comunitate, Asociatia Oblio le ofera posibilitati variate in functie de parteneriatele pe care le desfasoara cu organizatii din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin