23.09.2013

Va suna alarma la exerciţiu de protecţie civilă în caz de cutremur

Marti, 24 septembrie 2013 la ora 11.25 vor fi transmise prin mijloacele de alarmare instalate în municipiul Bacău, semnalul acustic ALARMĂ LA DEZASTRE în vederea unei replici a cutremurului.

In ceea ce priveşte exercitiul de alarmare, mâine, la ora 9.30. la Centrul de Afaceri va avea loc instruirea teoretică. La ora 11.15, exerciţiul va continua la blocurile nr. 7 şi 9 de pe strada Mărăşeşti, la ora 12.00 la Pobac, iar la ora 14.00 pe strada Alexandru cel Bun, la intersecţia cu strada Florilor.

Totodată, la ora 14.50 vor fi transmise prin mijloacele de alarmare instalate în municipiul Bacău, semnalul acustic ÎNCETAREA ALARMEI semnificând încheierea exerciţiului, urmate de comunicate privind câteva reguli de comportare ce trebuie luate după producerea unui cutremur

Prin acest exerciţiu se urmăreşte: - organizarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, a Compartimentului de protecţie civilă din cadrul Primăriei Municipiului Bacău pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui cutremur de pământ şi a unui accident rutier cu poluare chimică; - punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie; - desfăşurarea acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui cutremur de pământ şi a unui accident rutier cu poluare chimică; - activitatea populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici la introducerea semnalelor de alarmă „ALARMĂ LA DEZASTRE” şi „ÎNCETAREA ALARMEI”; - organizarea unui punct de colectare a victimelor, realizarea trierii primare, organizarea punctului medical avansat şi realizarea trierii secundare pentru asigurarea transportului la spitalele de profil din zonă.

La exerciţiu participă personal şi tehnică din institutii cu responsabilitati in cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Bacău;

Exerciţiul va consta în următoarea simulare: La data de 24.09 ora 11.15 are loc un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter cu epicentrul în zona Vrancea. Durata 30 secunde. Cutremurul a fost resimţit în zona de sud – est a României, cu o intensitate mai mare în localităţile: Bucureşti, Galaţi, Buzău, Focşani, Râmnicu Sărat, Bacău, Vaslui şi Iaşi. Staţiile de seismologie au anunţat posibilitatea apariţiei unor replici ale acestuia. Ca urmare, au rezultat numeroase pierderi umane şi materiale. Au fost afectate clădiri de locuinţe, căi de comunicaţii rutiere şi de cale ferată, construcţii hidrotehnice, conducte magistrale, utilaje şi instalaţii tehnologice periculoase, reţele şi instalaţii de telecomunicaţii şi utilităţi publice. S-au produs incendii şi explozii. În municipiul Bacău, cutremurul a fost resimţit cu intensitatea VIII pe scara Mercalli. A fost afectată în mod deosebit zona centrală. Urmare a cutremurului, pe B-dul Alexandru cel Bun intersecţie cu str. Florilor, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocamion a societăţii CRAB Bacău ce transporta clor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin