24.09.2013

Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii “STEA PRINTRE STELE ”

ASCHN Bacau, organizează in perioada 8 - 9 noiembrie 2013, editia a II- a a Festivalului National de Muzica Usoara pentru Copii “STEA PRINTRE STELE ”, Bacau, România.
Festivalul este un concurs de interpretare si îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea copiilor si tinerilor interpreţi de muzică uşoară. Totodată festivalul îşi propune să faca cunoscut concurentilor orasul lui
Bacovia.

Tinerii interpreti sunt invitati sa participe in competitie la urmatoarele categorii:
A. Interpretare - solisti vocali 

Categoria I : 5 - 7 ani / Categoria a II -a : 8 - 9 ani / Categoria a III -a : 10 – 11 ani 
Categoria a IV -a : 12 - 13 ani / Categoria a V -a : 14 - 15 ani / Categoria a VI -a : 16 - 17 ani 

B. Interpretare grupuri vocale In concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul romanesc si international, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital. Toate melodiile vor fi interpretate numai cu negativ. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala. Melodia trebuie să exprime preocupările si aspiratiile copiilor. 
Durata melodiei nu poate depasi 4 minute. 

Concursul se va desfasura pe parcursul a doua zile – vineri 8 noiembrie si sambata 9 noiembrie. Gala de premiere va avea loc sambata 9 noiembrie 2013.

Ordinea intrarii in concurs pe zile va fi stabilita de organizatori si va fi afisata in fiecare zi la scena. Toti participantii vor avea ocazia sa repete pe scena conform programarilor realizate si afisate de organizatori. Timpul de repetie alocat fiecarui concurent nu poate depasi 1 minut. 
Toti participantii, juriul si concurentii impreuna cu parintii (sau tutorii legali) ai acestora vor semna o declaratie prin care confirma faptul ca au citit termenii si conditiile de organizare a festivalului si se angajeaza sa respecte prevederile regulamentului pe intreaga durata a festivalului. 
Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzării. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video făcute la repetiţii şi în culise, pt. Cd-ul evenimentului, site-ul oficial al festivalului sau a oricărui alt produs de A.S.C.H.N.

PRESELECTIE 
Fiecare concurent va trimite pana la data de 30 septembrie 2013, pe adresa steaprintrestele@gmail.com, urmatoarele:
* Fisa de inscriere –
* Copie certificat de nastere
* 2 foto prim plan ( jpg )
* 2 piese pozitiv si negativ format mp3, 
* declaratia pe proprie raspundere ca are acordul autorului.
* copia chitantei taxei de inscriere in preselectie in valoare de 50 ron/ solist individual / grup depusa in contul :RO38RNCB0026068795090001 deschis la BCR Bacau.

Piesa selectată de juriu va fi obligatoriu interpretată în concurs. 
Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselectie in functie de calitatile vocale ale concurentilor si de melodiile propuse.
Rezultatele preselectiei vor fi afisate pana la data de 22 octombrie 2013.
http://steaprintrestele.blogspot.ro/

INSCRIEREA IN FINALA
Taxa de participare in concurs este de 100 lei la sectiunea individual si 150 lei la grup va fi virata pe numele Popa Marius Cristian in contul RO38RNCB0026068795090001 deschis la BCR Bacau.
Aceasta trebuie achitata pana la data de 29 octombrie 2013. Cei care nu achita taxa pana la data stabilita vor fi descalificati si vor fi inlocuiti de catre urmatorii participanti calificati la preselectie.
Taxa de concurs precum si materialele expediate nu sunt rambursabile.
Jurizarea
Juriul va cuprinde personalitati notabile si cu multa experienta in domeniu precum: compozitori, dirijori, producatori muzicali, muzicieni,etc. 
Principalele criterii de jurizare:
- acuratetea interpretarii vocale, 
- nivelul de dificultate al cintecului, 
- claritatea pronuntiei, 
- calitati vocale, intonatie, ritm,
- repertoriul sa nu depaseasca posibilitatile vocale ale participantului si sa fie adecvat varstei
- tinuta si miscare scenica;
Clasamentul reprezinta ordinea ierarhica a notelor acordate de juriu, participantilor.
Deciziile juriului de concurs si preselectie sunt irevocabile si nu pot fi contestate.
Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda sau de a redistribui premiile. 

Premiile acordate:
Trofeul festivalului “Stea printe stele” se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de varsta.
Pentru fiecare categorie de varsa se vor acorda Trofeul Categoriei, Premiile I, II si III precum si Mentiuni
Se pot acorda si premii speciale în functie de optiunile presei, posturilor de televiziune si radio sau organizatiilor de profil, sustinute de sponsori.
In functie de implicrea sponsorilor se pot acorda si premii in bani.
Prevederi speciale:
- Concurentii si insotitorii acestora trebuie sa respecte toate prevederile prezentului regulament, aratind un nivel ridicat de disciplina si respect fata de ceilalti participanti, membrii juriului, organizatorii festivalului si public.
- Parintii si concurentii nu au dreptul de a contesta decizia juriului,
- Concurentul va fi eliminat din festival in cazul in care nu respecta prezentul regulament, are un comportament necorespunzator fata de ceilalti participanti, organizatori sau membrii juriului, nu achita taxele de participare.
- Concurentul trebuie să detină acordul scris al compozitorului si textierului privind cesionarea drepturilor de autor pentru difuzare în timpul si după desfăsurarea festivalului
Pentru informatii suplimentare contactati organizatorii.
Date de contact: steaprintrestele@yahoo.com 
-
Persoana de contact : Popa Ionela Catalina 0728219121
Porubiu Lavinia 0741220713

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin