28.09.2013

Prefectul Claudiu Şerban a solicitat măsuri privind problemele sesizate la Gara Bacău

Miercuri, 25 septembrie 2013, începând cu ora 10.00, la sala mică a Palatului Administrativ a avut loc şedinţa de Dialog social, în cadrul căreia şeful staţiei CF Bacău, domnul Popoeag Gheorghe, a adus la cunoştiinţa celor prezenţi situaţia operaţională dificilă a staţiei CF, problemele generate de mediul infracţional din gară şi din zonele limitrofe, starea tehnică precară şi acţiunile de vandalizare a pasajului pietonal subteran,
precum şi starea de degradare avansată a pasarelei pietonale supraterane, ce constituie un pericol pentru siguranţa pietonilor ce o utilizează.

 În urma situaţiei prezentate, prefectul judeţului Bacău, domnul Claudiu-Octavian Şerban a dispus efectuarea de către instituţiile abilitate a unei analize specifice şi intensificarea patrulelor mixte poliţie-jandarmi pentru eradicarea fenomenului infracţional din zona staţiei CF Bacău. De asemenea, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a solicitat constituirea unei comisii de verificare a stării tehnice a pasarelei pietonale, aflată, potrivit informaţiilor furnizate ulterior de Sucursala Centrul regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii CF Iaşi, în propietatea Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR SA” – Secţia linii Bacău. Potrivit evaluării tehnice realizate în cursul zilei de 26.09.2013 de către Comisia Divizii Linii Iaşi- Secţia L4 CFR Bacău, problemele apărute la pasarela pietonală supusă discuţiei în cadrul şedinţei de Dialog social, nu pun în pericol circulaţia pietonală şi circulaţia feroviară, urmând ca, în limita fondurilor alocate, lucrările de remediere să se realizeze în anul 2014.

 De asemenea, în urma clarificării dreptului de proprietate şi de utilizare a pasajului subteran, mentenanţa, igienizarea şi securizarea acestuia vor constitui teme ulterioare de analiză pentru cei doi coproprietari direcţi: Compania Naţională Căi Ferate “CFR SA” şi Primăria Municipiului Bacău. În contextul creşterii gradului de siguranţă a călătorilor şi a rezidenţilor din zona limitrofă gării Bacău, vineri, 27 septembrie 2013, la sediul Poliţiei Municipiului Bacău, a avut loc întâlnirea de lucru a structurilor cu atribuţii în domeniul siguranţei publice şi feroviare, finalizată cu realizarea unui Plan comun de măsuri specifice.

Planul agreat are în vedere realizarea de intervenţii punctuale, conjugate, în vederea diminuării semnificative a fenomenului infracţional în perimetrele de transport public şi în zonele cu trafic comercial sporit, aceste zone fiind cunoscute ca şi zone cu potenţial infracţional ridicat. Prezent la întâlnire, directorul Cancelariei prefectului, domnul Mihai Bandraburu, a transmis participanţilor la întâlnire mesajul prefectului Claudiu-Octavian Şerban privind importanţa siguranţei persoanelor şi a bunurilor în viaţa de zi cu zi a urbei băcăuane, precum şi solicitarea acestuia de implicare a tuturor factorilor decidenţi în reuşita implementării acestui Plan: “Siguranţa noastră, a tuturor, nu este doar un deziderat social ci şi o condiţie implicită a existenţei şi funcţionării unei comunităţi sănătoase. Copii sau bătrâni, locuitori ai zonei sau simpli călători, toţi trebuie să se simtă în siguranţă. Vă solicit implicare, operativitate, coordonare şi eficienţă pentru reuşita acestui Plan comun de măsuri”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin