16.09.2013

Conferinte cu CNSLR-Frăţia Bacău

Uniunea Judeţeană CNSLR-Frăţia Bacău organizează în perioada 17-18.09.2013 respectiv, 19-20.09.2013 la Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, două conferinţe regionale sub titlul: “Egalitatea de şanse. Percepţii, Provocări şi Perspective” Conferinţele au ca scop creşterea nivelului de informare şi sensibilizare a autorităţilor publice locale şi centrale, partenerilor sociali, societăţii civile şi mass-media cu privire la perspectiva de gen şi promovarea principiului egalităţii de şanse.

Se impune o schimbare a atitudinilor, comportamentelor şi structurilor sociale care le împiedică pe femei să se afirme, să aibă o participare activă în societate şi un acces facil pe piaţa muncii. In pofida progreselor înregistrate, în special în domeniul educaţiei şi al ocupării, femeile întampină încă obstacole în atingerea unei egalităţi reale.

Deseori, atitudinile şi comportamentele se bazează mai degrabă pe clişee şi stereotipuri, decât pe cunoaşterea drepturilor şi este încă necesară aducerea în discuţie a modalităţilor de combatere a discriminării pe criterii de gen.

        Fiecare din cele două conferinţe va avea un program structurat în două părţi, aferente celor două zile de desfăşurare. I. În prima parte, vor lua cuvântul invitaţi din ţară şi din străinătate şi vor avea loc prezentări în legătură cu tematica egalităţii de şanse.

  II. Cea de-a doua parte se va desfăşura sub forma unei sesiuni de lucru la care vor participa experţi în domeniul egalităţii de şanse şi reprezentanţi mass-media. Vor fi abordate stereotipurile de gen şi aspecte ale utilizării limbajului non-sexist în media.

In cadrul conferințelor, vor fi diseminate broşura cu titlul „Femeia în societate – reprezentare, recunoaştere, respect” şi studiul “Profiluri de inegalitate de şanse în România – cauze şi efecte. Analize sectoriale”.

Conferinţele regionale de la Bacău se desfăşoară în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivel naţional în cadrul societăţii civile şi administraţiei publice locale şi centrale”, ID POSDRU/97/6.3/S/63007. Proiectul este implementat de CNSLR-Frăţia, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Federaţia Sindicatelor din Comerţ, Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală “COLUMNA”, Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “SPIRU HARET”, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie “LAZĂR EDELEANU”, Institutul de Educaţie şi Studii Sindicale, Fundația Dezvoltare în Europa, Centro Servizi CISL CSC SRL şi Unionservices SRL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin