24.09.2013

Ioan Maric a lansat "Fetele Satului"

Ioan Maric, Asociatia Culturala „Cealalta Românie“ si Pensiunea Studio  au organizat marti, 24 septembrie 2013, lansarea noului volum de picturi, numit „Fetele Satului“ . Sala de conferinte a Pensiunii Studio din Bacau a primit prieteni, ziaristi si critici de arta. In prezenta editorului, Viorel Cucu dar si a autorului, profesorul Aurel Stanciu a tinut o prelegere asupra volumului  si spre sfarsit au depanat amintiri.

Toate fotografiile pe facebook. <
 

 

Lansarea albumului  a coincis cu ziua de nastere a sotiei sale, iar la finalul expozitiei,  Ioan Maric i-a inamant un buchet de flori. (video)

Celebrul Ioan Maric are la activ sute de expozitii pe plan intern si international,  este cetatean de onoare al comunei Margineni, al municipiului Bacau dar si al judetului Bacau. Albumul de pictura „Fetele Satului“, la fel ca si precedentul, „Lada de Zestre“, a fost realizat cu sprijinul Primariei Bacau, la Editura Vicovia.
Despre Ioan Maric am mai scris aici si aici.

Fetele Satului
Primul născut – la 12 octombrie 1945 – în familia ţăranilor muncitori Ioan (Nicu) şi Virginia Măric din satul Luncani, com. Mărgineni, jud. Bacău, după o adolescenţă şi o primă tinereţe dedicate muncii practice, (mecanic agricol), impulsionat de talentul său nativ urmează studii specializate de grafică şi de pictură la Şcoala de Arte din
Bacău unde va deveni el însuşi profesor – instructor de pictură naivă, – după absolvirea Liceului de Arte Plastice. Membru a numeroase asociaţii şi organizaţii neguvernamentale, (Academia Artelor Tradiţionale din România, A.C.A.R. – Strasbsourg, Asociaţia Creatorilor Populari din România, Fundaţia Artiştilor Plastici Naivi Vintilă – Arplana, La maison culturelle belgo – roumaine A.S.B.L. etc.), autor a 80 de expoziţii personale, participant la 566 expoziţii colective, Ioan Măric este şi deţinătorul a numeroase premii, diplome şi distincţii civice: 1969 – Premiul III la Salonul Internaţional de Artă Naivă – Bucureşti; Medalii de aur la Lugano în 1974, Milano, Veneţia – 1973 şi Viaregal în 1976; Laureat între anii 1970 – 2007, al Festivalul Naţional de Artă Naivă; Premiul Special al U.A.P. 1991; Laureat al Salonului Internaţional Bucureşti în anii 1999, 2003, 2005 şi 2007; Placheta ACAR Strassbourg 2007; Diploma de onoare Bruxelles, 2007; Diploma de excelenţă, Parlamentul European 2008, Strassbourg,

Un comentariu:

  1. Felicitari Inima Bacaului ca promovezi si scrii despre oameni care realizeaza lucruri minunate, demne de admiratie.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin