16.02.2012

Tripla aniversare la Colegiul "Karpen"

Pe 14 februarie Dragostea de radio s-a transformat intr-un Radio de Dragoste pentru ca postul de Radio Adolescenta din cadrul Colegiului Nicolae Vasilescu Karpen a sarbatorit 15 ani de radio, 1 an al site-ului www.adolescenta.net si un an de emisie al radioului pe internet.

Prezent ieri la conferinta de presa, directorul colegiului, ing. Remus Cazacu, a povestit cu nostalgie despre inceputurile radioului, perioada cea mai dificila din punct de vedere tehnic, cand s-a refacut
instalatia de radioficare si se emitea de pe o statie veche, mare cat un dulap. Ajunsi in prezent, s-a scos in evidenta progresul facut, performanta realizarii de catre elevi de emisiunilor radio pe online. „Pentru noi echipa de management de la Karpen , trebuie sa recunoastem, este un bun instrument de comunicare, rapid si eficient. Am dori ca pe viitor sa implicam si Palatul Copiilor in aceasta colaborare , poate prin intermediul acestei institutii specializate sa se realizeze acolo o grupa de oameni pasionati de radio si sper ca fiecare scoala, liceu sa aiba cate un post de radio care sa se numeasca Adolescenta Karpen, Adolescenta Vranceanu etc.” a mai spus directorul Colegiului “Nicolae Vasilescu Karpen”, Remus Cazacu.

Omul de baza al radioului, profesorul de jurnalism Paul Cucu, a subliniat progresele facute, dar si punctele slabe: “Ca noutate in aceasta saptamana am realizat “Caravana Radio Adolescenta” in 5 colegii din Bacau. Este vorba de Colegiul National Gh. Vranceanu, Colegiul NV Karpen, Colegiul National Vasile Alecsandri, Colegiul National Ferdinand I si de Colegiul Tehnic Anghel Saligny, corpul F. Le multumesc pentru colaborare si schimbul de experienta, cadrelor didactice si elevilor din aceste colegii. Sunt foarte mandru de evolutia radio-ului, de elevii care pe zi ce trece invata din ce in ce mai mult si realizeaza emisiuni din ce in ce mai interesante. Sunt mandru de echipa de stiri din Vranceanu, am reusit sa dam drumul la stiri intr-un timp foarte scurt si ei se descurca aproape singuri”.

“Aproape 75% dintre cadrele didactice si nedidactice din Colegiul NV Karpen au fost cel putin o data invitate in emisiunile noastre, fie ele culturale, informative sau de divertisment. Performantele radioului la aceasta tripla aniversare nu s-ar fi putut atinge fara sprijinul direct al conducerii colegiului, iar cele de promovare fara sprijinul tuturor parterilor” a punctat directorul general Radio Adolescenta, elevul Dragos Bighiu.

Un alt elev, de aceasta data din Colegiul Vranceanu, directorul site-ului si al departamentul de stiri, Stefania Clapon, a multumit pentru increderea acordata la investirea in aceste functii acum aproape un an: “site-ul s-a dezvoltat si deversificat foarte mult si in unele saptamani numarul de vizitatori a fost de 9.000. La fel de bine stam si la capitolul stiri, Colegiul Vranceanu se ocupa exclusiv de acest departament la postul de radio Adolescenta”.

“E frumos sa ma intalnesc cu fostii colegi de la radio. Am fost timp de 2 ani in aceasta echipa si am invatat foarte multe” a spus Stefan Borza.

“Am avut privilegiul fata de altii de a cunoaste lumea jurnalismului, a radioului in acest caz, datorita prof. Paul Cucu. Pe viitor, dupa ce vom fi fiecare pe drumul nostru, sper ca sa aducem aportul nostru la acest post de radio”, a declarat elevul Gabriel Carnariu.

Conferinta de presa s-a mutat apoi in cancelaria colegiului si apoi in Amfiteatru unde trupa de muzica folk "Suflete senine" le-a cantat si i-a incantat atat pe elevi, cat si pe cadrele cadrele didactice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin