09.02.2012

"Coalitia 52" s-a lansat in Bacau

La Camera de Comerț și Industrie Bacău a fost lansată astazi, „Coaliția 52", care cuprinde 204 membri din toată țara. Coaliția a fost realizată la inițiativa Asociației Academia de Advocacy din Timișoara și urmărește modificarea legii privind transparența decizională în administrația publică (52/2003).

Pentru luarea unor decizii corecte, în acord cu nevoile comunităţii, există Legea 52/2003, care oferă tuturor dreptul de a fi informaţi cu privire la intenţiile de cheltuire a banului public dar şi de a interveni cu
propuneri şi schimbări.

Principalele doleanțe ale societății civile din „Coaliția 52" se referă la mărirea perioadei de consultare publică, în concordanţă cu practicile la nivel european, organizarea dezbaterilor publice după o procedură unică și sancțiuni directe pentru șefii instituțiilor în care nu se respectă Legea 52.

Următorul pas în campania de advocacy îl constituie organizarea de mese rotunde, în peste 20 de localități din România, în data de 17 februarie. Sunt invitați să participe parlamentari, consilieri locali și județeni, conducerile primăriilor și ale consiliilor județene, din aceste orașe. Cu această ocazie, decidenții politici vor avea ocazia să-și exprime opinia față de demersul COALIȚIEI 52.

Video- Mihai Tulbure


Simultan cu lansarea din  Bacău, „Coaliția 52" a mai fost fost inaugurata astăzi la Oradea, Cluj, Satu Mare, Brașov, Târgu Mureș, Arad, Reșița, Deva, Timișoara, Constanța, Tulcea, Iași, Suceava, Călărași, Ploiești, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Craiova și București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin