15.02.2012

Iarna-i grea, omatul mare...

Comandamentul de iarnă constituit la nivelul Primăriei Bacău se află în continuare în alertă maximă pentru îndepărtarea efectelor zăpezii. În noaptea de luni spre marți s-a acționat non stop pentru curățarea străzilor, cu toate utilajele disponibile și cu toate efectivele umane, activitate însă îngreunată de căderile continue de zăpadă. S-a pus accent pe eliberarea liniilor de transport în comun, astfel încât, în dimineața
de marți, 14 februarie, autobuzele au circulat normal, în condiții de iarnă, și pe deblocarea intersecțiilor aglomerate și a pasarelelor. Totodată s-a intervenit și pentru degajarea accesului la instituțiile publice și școli.

În această după amiază și în cursul nopții se va interveni în cartierele Nord și Aviatori, circulația rutieră urmând să fie restricționată în aceste zone pentru a permite accesul cu eficiență maximă a utilajelor. Rămân în continuare probleme pe străzile secundare, acolo unde sunt mașini parcate pe ambele sensuri de mers, și unde intervențiile sunt anevoioase

Probleme au fost și la unele săli de sport din oraș, ca urmare a stratului mare de zăpadă de pe acoperișurile acestora, acoperișuri care ar fi putea ceda sub greutatea zăpezii și ar fi putut pune în pericol siguranța elevilor. Deși Primăria a solicitat sprijinul jandarmilor băcăuani, aceștia nu au putut interveni ca urmare a deciziei prefectului Constantin Scripăț de a-i trimite în județul Vrancea, deși cunoștea problemele de la sălile de sport, fiind informat în urmă cu câteva zile. Mai mult decât atât, la adresele pe care Primăria le-a înaintat Prefecturii pentru a se încerca intervenția la sălile de sport cu personal calificat pentru astfel de intervenții, în special jandarmi, prefectul nu a oferit niciun răspuns. Apreciem acest comportament ca fiind o dovadă clară de iresponsabilitate a prefectului Constantin Scripăț în ceea ce privește gestionarea problemelor reale ale municipiului Bacău. Ulterior, aceste probleme au fost rezolvate, zăpada fiind degajată de pe acoperișurile sălilor de sport.

Primăria beneficiază în continuare de ajutorul oferit de către persoanele private de libertate de la Penitenciarul Bacău.

Comunicat de presa - Primaria Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin