02.02.2012

Se monteaza limitatoare de viteză

    Imediat ce vremea va permite, se vor monta  limitatoare de viteză la cel puțin 25 de treceri de pietoni din imediata vecinătate a școlilor și grădinițelor.Din ce-mi amintesc, vor fi diferite fata de cele montate in trecut.

Limitatoarele vor fi montate pe următoarele străzi: Bicaz, Aeroportului, Henri Coandă, Aviatori, Bucegi, Vasile Pârvan, Oituz, Vasile Alecsandri, Miron Costin, Prieteniei, Logofăt Tăutu, Tipografilor, Venus, Alecu Russo. Limitatoarele de viteză vor fi semnalizate cu indicatoare de limitare a vitezei până la 30 de km/oră și denivelare pentru limitarea vitezei.

"Această măsură are ca scop creșterea gradului de siguranță pe trecerile de pietoni, în special a
elevilor, în apropierea școlilor. Există foarte mulți șoferi care nu încetinesc în apropierea trecerilor de pietoni, nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere, siguranța elevilor, chiar viața lor, pot fi puse în pericol, de aceea se impune montarea acestor limitatoare de viteză", a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Aceste măsuri, precum și locațiile, au fost stabilite de comun acord cu reprezentanții Poliției municipiului Bacău, Serviciul Circulație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin