13.02.2012

Crucea Rosie Bacau sprijina comunitatile izolate de zapada

Începând de astazi, persoanele care vor sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii în toate magazinelor din retelele: Carrefour, Real si Metro. Alimentele de baza sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa.

In perioada urmatoare, toate alimentele existente in depozitele Bancii de Alimente vor fi donate catre zonele izolate de zapada. Pentru a sustine in continuare persoanele afectate de caderile masive de zapada, care nu isi pot procura singure hrana, Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta.


Ca urmare a apelului adresat de Instituţia Prefectului – judeţul Bacău si cu sprinul jurnalistului Marius
Fundulea, un prim transport de alimente, organizat în regim de urgenţă, a plecat spre localităţile sinistrate din judeţul Vrancea, com. Garoafa, în data de 11 februarie, la ora 14.00, din faţa Palatului Administrativ.

Transportul care a avut ca obiectiv sprijinul de urgenta al familiilor ramase inzapezite a continut produse alimentare de bază (apă , conserve, pâine) oferite de societăţi comerciale din Bacău.

Din convoi au facut parte si voluntarii Crucii Rosii Bacau care au sprijinit actiunea de distributie a apei si alimentelor.

Dupa cum se pare echipele de distributie s-au intors si va transmitem primele imagini de la locul faptei.

Tot azi, aproximativ 3 tone de alimente si paine au fost directionate de Crucea Rosie Romana catre zonele cel mai greu afectate, Buzau si Ialomita. 1 400 de kg de alimente (ulei, malai, paste fainoase, conserve si paine) au fost trimise cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor in zonele inzapezite din judetul Ialomita, comunele Mirosesti si Cacova. Un alt transport de 1450 de kg de alimente au fost distribuite cu sprijinul elicoperului Ministerului Apararii Nationale in judetul Buzau in localitatile Boldu si Cochirleanca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin