02.02.2012

Noi locuri de joaca

Cele opt noi locuri de joacă vor fi amenajate atât în curțile unor grădinițe cât și în imediata vecinătate a blocurilor de locuințe, și sunt dispuse în mai multe cartiere ale orașului, inclusiv în Izvoare și Șerbănești.

Noile locuri de joacă se vor construi la: Grădinița nr. 29, la Școala nr. 1, Izvoare, la Școala Nicu Enea, Șerbănești, și pe străzile Castanilor nr. 6, Calea Mărășești nr. 195-197, Mioriței nr. 1, Aviatorilor nr. 11, Digu Bârnat nr. 19, ANL Letea.

Primarul Municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a declarat ca " trebuie  să-i scoatem pe cei mici din
fața calculatorului, să-i învățăm să se joace, să facă mișcare, să socializeze. De aceea, în ultimii ani, am amenajat 42 de noi locuri de joacă în oraș, la care se vor adăuga cele opt pe care le vom construi în acest an”. Investiția a fost prezentată Consiliului Local și se regăsește în proiectul de buget pentru anul 2012, proiect aprobat de consilieri.


Suma alocată pentru construirea celor opt noi locuri de joacă este 450.000 lei. Toate locurile de joacă vor fi prevăzute cu covor elastic de cauciuc pentru protecția copiilor și vor fi dotate cu leagăne, ziduri cățărătoare, gropi cu nisip etc, mobilier omologat potrivit normelor Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin