17.02.2012

"Dumnezeu este nonformal"

Anul trecut  va povesteam ca am participat la un training de Tineret in actiune, finantat de Uniunea Europeana, bazat pe educatia nonformala.

Educatia nonformala ar putea reprezenta intreaga activitate sociala desfasurata in afara scolii, si a capatat din ce in ce mai multa importanta in mediul scolar si educativ.

EDUCAŢIA ALTFEL, este un proiect iniţiat de Asociaţia IntegrED din Bacău, realizat în colaborare cu alte 14 ONG-uri din ţară şi finanţat de către Comisia Europeană prin programul TINERET ÎN ACŢIUNE (Acţiunea 5.1: Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililor pentru politicile de tineret) ce promovează folosirea metodelor active de învăţare şi învăţarea experienţială din educaţia nonformală în sistemul românesc de învăţământ, având ca principal beneficiar indirect şcoala românească.

 As dori sa subliniez faptul ca la inaugurarea proiectului, am fost surprins de discursul rectorului Universitatii George Bacovia, profesor, dr. Dumitru Bontas, asupra educatiei nonformale. Fiind un intelectual, ma asteptam sa tina o cuvantare despre importanta scolii clasice si chestii teoretice.
Dar, m-a surprins placut sa aud afirmatii gen :
"Scoala este peste tot, Dumnezeu este nonformal, poti invata de la oricine, locul intalnirii este nonformal" 
 Victor Toma, managerul de proiect,  va invita sa vizitati expozitia realizata in urma implementarii metodei Photovoice de catre participantii din Bacau la Universitatea George Bacovia  (holul principal) intre 7 si 24 februarie (orele 10:00 – 17:00).Fotografiile castigatoare le gasiti pe facebook
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin