16.02.2012

Concurs video pentru tineri: “Generatia ‘92”

In urma cu douazeci de ani, sefii de stat s-au reunit la Rio de Janeiro pentru primul "Summit al Pamantului". Conferinta a reprezentat un eveniment istoric, ducand la o serie de tratate in domeniul mediului. In luna iunie a acestui an, sefii de stat se vor intalni din nou, in speranta ca acest eveniment va marca un alt moment de cotitura cu consecinte pozitive pentru mediu. Mai sunt multe de facut in
domeniul schimbarilor climatice, defrisarilor, epuizarea resurselor neregenerabile etc, pentru a indeparta consecintele deciziilor si actiunilor generatiilor trecute

Care este viziunea generatiei actuale despre un stil de viata durabil peste 20 de ani? Prin Concursul "Generaţia '92", Agentia Europeana de Mediu (AEM) doreste sa gaseasca tineri cu o viziune proaspata despre modul in care pot fi solutionate cele mai acute probleme de mediu. Concurentii eligibili trebuie sa fie nascuti in preajma primului summit de la Rio, si anume in perioada 1 ianuarie 1991 – 31 decembrie 1993, sa fie cetateni ai uneia din cele 27 tari UE sau din Islanda, Lichtenstein, Norvegia, Elvetia, Turcia si Groenlanda si sa fie interesati de mediu. In Romania, tara membra UE, aceasta initiativa este sprijinita de: Ministerul Mediului si Padurilor, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, agentiile teritoriale pentru protectia mediului si Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie – coordinator al programelor mondiale de educatie ecologica Eco-Scoala, LeAF, YRE etc.

Concurentii trebuie sa realizeze materiale video care sa prezinte viziunea personala despre un stil de viata durabil. Concurentii pot prezenta, de exemplu, principalele probleme de mediu din tara lor si viziunea lor despre modul de solutionare a acestora. O alta posibilitate ar fi ca ei sa se concentreze asupra modului in care generatia lor ar putea orienta transformarea Europei spre un stil de viata mai durabil. Sunt acceptate in concurs o varietate de moduri de prezentare, de exemplu concurenţii pot alege intre jurnalism si fictiune, actiune in direct si animatie, interviuri si imagini. Daca materialele video sunt prezentate in alta limba decat engleza, acestea trebuie să contina neaparat subtitrare in engleza. Lucrarile fara subtitrare in engleza vor fi descalificate. Se pot trimite si materiale video colective, cu conditia ca realizatorii sa aibe varsta incadrata in perioada acceptata in concurs, iar daca sunt castigatoare, premiul va fi acordat reprezentantului grupului. Nu se accepta lucrari ale angajatilor AEM sau ale membrilor de familie ai acestora. De asemenea nu se accepta materiale video publicate anterior sau deja castigatoare ale altor concursuri.

Cerinte de realizare material video

Durata: intre 30 s si 2 min (inclusiv titlul si realizatorii - credite)
Rezolutie: 16:9
Titlu scurt si sugestiv
O scurta descriere a materialului video (aprox. 50 cuvinte)
Sa nu contina reclame la produse sau servicii
Fara scene cu continut obscen, violent, rasist, defaimator sau de natura sexuala
Castigatorilor li se va cere o versiune cu o rezolutie mai buna

PERIOADA DE INSCRIERE: 1 MARTIE – 2 APRILIE 2012 - Participarea in concurs este libera.

Juriul va fi alcatuit din jurnalisti renumiti, specialisti in domeniul comunicarii si experti din industria mass-media. Acestia vor examina cele mai originale idei si cele mai creative stiluri de comunicare si vor face o preselectie alegand 20 de finalisti, dintre care se vor alege castigatorii. Publicul va avea la randul lui ocazia sa voteze materialul video preferat pentru Premiul publicului prin intermediul mijloacelor de comunicare sociala, in perioada 20 aprilie – 7 mai 2012.

Premii

Locul I: 3 000 EUR si medalie
Locul II: 2 000 EUR si medalie
Locul III: 1 000 EUR si medalie
Premiul publicului: medalie Ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc pe data de 5 iunie 2012 – Ziua Mondiala a Mediului - in Copenhaga, la sediul AEM. AEM va acoperi cheltuielile de calatorie si cazarea pentru o noapte, pentru toti castigatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin