06.02.2012

Situatia drumurilor inchise din Bacau

În data de 06.02.2012, la ora 10.00, situația operativă la nivelul județului Bacău se prezenta astfel:În conformitate cu informarea primită de la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău, următoarele drumuri naţionale sunt închise circulaţiei:
• D.N.11A între loc. Oneşti – Adjud;
• D.N.11A între loc. Lehancea – Podu Turcului;
• D.N. 2F între loc. Bacău – Vaslui;
• D.N.2G între loc. Bacău-Comăneşti.
Pe celelalte drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă.
S-a acţionat cu 16 auto cu răspânditor şi lamă şi un UNIMOG cu răspânditor şi lamă.

În conformitate cu datele comunicate de către Serviciul Public Judeţean de Drumuri Bacău, următoarele drumuri judeţene sunt închise circulaţiei:

• D.J.119A între loc. Urecheşti – Sascut;
• D.J. 119 intre loc. Gura Văii – Dumbrava;
• D.J. 117 între loc. Livezi – Poduri;
• D.J. 206B între loc. Parava-Rădoaia;
• D.J. 252 între loc. Soci – Găiceana;
• D.J. 206A între loc. Podu Turcului – Găiceana;
• D.J. 241F intre loc. Lehancea - Giurgiuana.
Pe celelalte drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul este acoperit cu zăpadă continuă sau în suluri, gheaţă şi polei.
S-a acţionat cu 15 auto cu răspânditor şi lamă şi 3 încărcătoare frontale.

Din cauza drumurilor impracticabile, 3 localităţi au rămas izolate: Parava, Rădoaia şi Dumbrava.

În comuna Huruieşti, din cauza unei defecţiuni la o staţie de gaz de reglare a presiunii, au rămas fără alimentare cu gaz 30 de gospodării şi 7 instituţii şi operatori economici. În cursul zilei de astăzi, pentru remedierea defecţiunii, la faţa locului se deplasează o echipă din cadrul S.C. E-On Gaz. Echipa se va deplasa pe traseul Oneşti – Bacău – Răcăciuni, urmând ca din comuna Răcăciuni, să fie însoţită de un utilaj de deszăpezire, pentru a facilita accesul în zonă.

În conformitate cu datele comunicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, în judeţul Bacău sunt închise un număr de 219 unităţi de învăţământ, astfel: 131 şcoli generale, 3 licee, 0 unităţi de învăţământ superior şi 85 grădiniţe.
La momentul raportării am fost informaţi că un număr de 10 unităţi de învăţământ de pe raza comunei Săuceşti au fost deschise.

În cursul nopţii de 05.02.2012 spre 06.02.2012, 39 de persoane au fost transportate la adăposturile amenajate, după cum urmează:
- 33 de persoane în Tabăra de Sinistraţi din municipiul Bacău, Calea Moldovei;
- 3 persoane Colegiul Tehnic de Comunicaţii N.V. Karpen Bacău;
- 3 persoane la Spitalul Comăneşti

În data de 05.02.2012, la ora 11.28, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care din cauza drumului greu accesibil şi a ambulanţei fără tracţiune integrală, nu a putut ajunge la un pacient din comuna Nicolae Bălcescu. Pacientul a fost preluat de către echipajul S.M.U.R.D. şi predat echipajului de pe ambulanţă, în vederea transportului la spital.

În cursul zilei de astăzi au fost organizate 2 patrule cu personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, astfel:
- o patrulă formată din 2 ofiţeri şi un subofiţer cu un autoturism de muncă operativă, pe traseul Bacău – Traian – Plopana – Izvorul Berheciului;
- o patrulă formată din 2 ofiţeri şi un subofiţer cu un autoturism de muncă operativă, pe traseul Bacău – Săuceşti – Şerbeşti – Bereşti Bistriţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin