24.02.2012

Regizorul bacauan Geo Balint a gasit lampa fermecata

In 2012 piesa “Aladin si lampa fermecata” s-a calificat si va participa la:

A 14a editie a Festivalului international de teatru de papusi “GOLDEN SPARKL” Kragujevac, Serbia; 13-19 mai. Participa teatre din : China, Rusia, Serbia, Bulgaria, Slovenia, Bosnia Hertezovina, Anglia,Turcia, Ucraina. Toate acestea dupa ce in data de 26 iunie 2011 regizorul Gheorghe Balint a avut premiera spectacolului sau “Aladin si lampa fermecata” la Teatrul pentru copii “Arlechino” din Brasov.
Spectacolul a participat in 2011 la Festivalul international al teatrelor de papusi “Puck”, Cluj-Napoca


A 2a editie a Festivalului international al teatrelor de papusi “Robert Schuman - EuroFest” in perioada
7-11 mai. Festivalul este organizat si finantat de Uniunea Europeana, si se organizeaza o data la 3 ani cand sunt invitate cele mai bune spectacole din Europa. La Slupsk sunt invitati artisti papusari din 16 tari si 9 teatre in concurs (finala): Letonia, Germania, Cehia, Slovenia, Suedia, Finlanda, Spania si Romania. Regizorul Gheorghe Balint a participat si la prima editie a festivalului in calitate de invitat de onoare datorita activitatii si palmaresului sau profesional.

Trupa de teatru PROSPERO de la Palatul Copiilor Bacau, coordonata de regizorul Gheorghe Balint s-a calificat in finala Festivalului national de teatru pentru liceeni “Catharsis” Bucuresti, editia aVIIa, care va avea loc la Bucuresti intre 16-18 martie. Elevii bacauani (Alexandra Spataru, Radu Stoica, Sorina Paduraru si Diana Ipatii) vor participa la festival cu spectacolul “Te iubesc, tata” de Mihaela Iancu.

“Incerc impreuna cu elevii mei si cu actorii din teatrele unde sunt invitat sa montez spectacole sa imi continui munca de a adauga putina lumina, dupa puterile si sufletul nostru, peste intunericul si mizeriile din jurul nostru. Pare, pe zi ce trece, a fi o “misiune imposibila”. Paradoxal (?) spectacolul meu ”Cipollino” (Teatrul de animatie Bacau) desi s-a calificat la cinci (!!!) festivaluri internationale (caz unic in peisajul teatral romanesc !) nu mai exista in repertoriul teatrului bacauan. La fel “Neghinita” si “Cei trei purcelusi”. Sper ca spectacolele mele vor ajunge din nou pe scena in conditiile respectarii legii dreptului de autor. Sunt deschis la orice propunere a directiunii teatrului bacauan pentru a aduce bucurie in sufletele spectatorilor. Din pacate este foarte greu sa fiu “filozof” in Bacau - orasul meu (in 2012 voi face 2 spectacole la alte doua teatre din tara)…Nu in ultimul rand multumesc public directorului Palatului Copiilor Bacau, prof.Radu Ghiciusca pentru eforturile, grija si sprijinul care le acorda (nu numai) trupei de teatru PROSPERO care reprezinta cu brio o parte din succesele artistice ale liceenilor bacauani !” a declarat Geo Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin