06.02.2012

Poluare pe Siret ?

Un grup de cetateni a semnalat o problema de mediu, cu care se confrunta:

BOMBA BIOLOGICA „DETONATA” PE SIRET

Despre ce este vorba?!Firma YOUR FRIEND, cu patroni iranieni sau irakieni, are o ferma de pasari la Traian si un abator la in apropierea localitatii Prajesti. Cand un lot de pasari ajunge la maturitate este transportat la abator, unde are loc taierea si curatarea pentru ca produsul sa ajunga in magazine asa cum il cunoastem cu totii (curatat de fulgi, fara maruntaie, spalat, etc.).Din tot acest proces rezulta tone de ape murdara, plina de sange si resturi de carne, care evident intra rapid in putrefactie si prezinta un adevarat pericol pentru mediu si sanatatea oamenilor.



Apa cu pricina ar trebui curatata in instalatii speciale si abia apoi, cand nu mai prezinta pericol, sa fie
varsata in Siret. Asta in teorie, pentru ca asa cum se stie „practica ne omoara”. Pentru ca curatarea costa banuti buni, patronii straini de la YOUR FRIEND „scurteaza” traseul legal si dau drumul apei, asa cum este, plina de mizerii, direct in Siret. Pentru aceasta folosesc conducta subterana care uneste abatorul cu malul Siretului. Nu degeaba abatorul a fost pus chiar in camp: locul a fost ales cat mai aproape de Siret (pentru o cat mai rapida deversare prin conducta) si acolo unde poluarile sa fie greu de vazut. Dar lumea le vede – Siretul devine rosu de la tonele de sange si mai ales le miroase – resturile intrate in putrefactie miros ingrozitor in toata zona.
Asta se intampla destul de des, cea mai „proaspata” (desi numai proaspete nu erau resturile intrate in putrefactie!!!!!) avand loc vineri, 13 ianuarie, pe la pranz, cand Siretul capatase culoarea rosie pe sute de metri si mirosea ingrozitor.

UNDE ESTE SI CE FACE GARDA DE MEDIU?!!!

Am scris mai devreme ca toata lumea stie ce se intamplala abatorul cu pricina.Pardon!!!Toata lumea, mai putin Garda de Mediu. Siretul se inroseste (de rusine, saracul!) , mirosul te face sa lesini, dar din punctul de vedere al Garzii de Mediu, „totul e in regula la Prajesti”!!!
Noi avem convingerea ca NU E DELOC IN REGULA. Noi locuim prin zona si mirosul „omoara”. Noi facem baie vara in Siret, ne balacim in putreziciunile de la YOUR FRIEND si ne mai miram ca luam fel de fel de boli.Vitele noastre se adapa in Siret, beau sange (ca vampirii!) si ni-l returneaza sub forma de lapte (daca se mai poate numi lapte). Noi mai prindem si mancam cate un peste (dintre cei pe care nu i-au omorat poluarile) hranit cu carne putrezita de la Your Friend si plin de microbi. Deci pentru toti locuitorii din zona NU ESTE DELOC IN REGULA.


SINGURA SPERANTA – PRESA

Domnilor jurnalisti, dumneavoastra ati ramas singura noastra speranta si va rugam sa ne sprijiniti pentru ca faptele descrise sa fie cunoscute de cat mai multa lume si poate, sa fie rezolvate.
Faptele sunt cunoscutede institutiile statului care ar trebui sa asigure protectia mediului si a sanatatii noastre si care suntm in fond, platite din bani publici, la care contribuim si noi. Mai mult, la semnalarile noastre institutiile de mediu ne-au tratat cu dispret si aroganta , nu au luat nici un fel de masuri, si probabil i-au informat pe cei vinovati, pentru ca acestia incearca sa afle cine „i-a tunat”, pentru „a-i linisti” prin mijloacele”contondente” care le sunt specifice. Acesta este si motivul pentru care, desi suntem persoane serioase si dornice de a ne implica in rezolvarea problemelor , preferam sa transmitem aceasta scrisoare fara a ne preciza numele. Inaintea noastra au mai fost persoane amenintate cu bataia de catre patronii tupeistide la Your Friend, Insa dumneavoastra puteti afla, fara eforturi jurnalistice prea mari, ca aspectele pe care vi le semnalam sunt reale si se repeta periodic.

Cu consideratie si cu rugamintea de a ne ajuta prin publicarea in ziare a celor semnalate.

Un grup de cetateni din localitatile Traian si Prajesti

Firma care este acuzata este anuntata ca isi poate exprima dreptul la aparare, pe  adresa inimabacaului@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin