01.02.2012

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane - 10 mai 2012

Fundatia de Sprijin Comunitar a inceput pregatirile pentru editia a XI-a a Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, 2012, eveniment de traditie in comunitatea locala destinat promovarii implicarii si responsabilitatii sociale, dar si strangerii de fonduri pentru programele sociale, medicale si educationale adresate categoriilor defavorizate.

Editia din acest an reprezinta inceputul unei noi decade a acestui eveniment!
“Gala Premiilor Comunitatii Bacauane a crescut de la an la an si a devenit o traditie in peisajul
bacauan. Evenimentul este asteptat cu placere de comunitate si noi ne mandrim cu faptul ca Bacaul devine un pol al actiunii in spirit caritabil si al responsabilizarii sociale.” (Gabriela Achihai, Presedinte).

Daca timp de 10 ani Gala s-a desfasurat in mod traditional in ultima joi din luna februarie, in acest an data de desfasurare va fi joi, 10 Mai. “Credem ca pentru un nou inceput al Galei, primavara este anotimpul cel mai potrivit. Este perioada de crestere economica fiind mult mai usor pentru oamenii de afaceri locali sa reactioneze si sa se alature eforturilor de a strange fonduri destinate ajutorarii semenilor aflati in restriste. Din punct de vedere organizatoric va fi o incintare sa pregatim elemente noi inedite.” (Ionut Chirita, coordonator eveniment).

Obiectivul strangerii de fonduri din cadrul evenimentului din acest an va fi diferit. Anul 2012 este Anul International al Imbatranirii Active.

Programul de ingrijire la domiciliu al FSC adresat varstnicilor, dublu premiat anul trecut la nivel national in cadrul Galei Societatii Civile, este deficitar din punct de vedere al finantarii. Nevoile sunt crescute resursele sunt limitate, in acest moment organizatia noastra fiind limitata din punct de vedere financiar in acordarea acestor servicii. FSC ofera servicii sociale la aproximativ 1500 de batrani care lupta zilnic cu boala si saracia, iar lista de asteptare cuprinde mult mai multi.
Din acest motiv obiectivul de strangere de fonduri al Galei din acest an este sustinerea proiectelor de ingrijire si asistenta medicala la domiciliu pentru batranii din Bacau si alte zece comune din estul judetului.

NOTA: Orice firma care are de platit impozit pe profit la stat poate orienta 20% din aceasta suma prin sponsorizare catre FSC pentru sprijinirea programelor sociale; deci nici firma nici omul de afaceri nu cheltuie nimic din propriul buzunar.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin