16.02.2012

170 de flagranturi intr-o luna?

In cursul lunii ianuarie 2012, cele aproximativ 100 de patrule de siguranță publică  ale Politie Bacau, ce au acționat în județul Bacău au descoperit peste 200 de infracțiuni din care 170 în flagrant. Mi se pare enorm, sa prinzi in direct atat de multe infractiuni. Deci daca numarul patrulelor ar fi mai mare, s-ar mari si numarul infractiunilor depistate ?

Pe langa aceasta, olițiștii de ordine publică au aplanat în luna ianuarie 2012 un număr de 183 de stări
conflictuale, au verificat 248 de sisteme de pază, au depistat 79 de persoane care apelau la mila publicului și 32 de minori lipsiți de supraveghere.

În prima lună a anului 2012, polițiștii de ordine publică au aplicat 2718 sancțiuni contravenționale din care 1547 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 591 pentru încălcarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, 62 pentru acte de comerț ilicit, 50 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Au fost desfășurate 21 de acțiuni pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de material lemnos și pentru verificarea legalității transportului de masă lemnoasă. În cadrul acțiunilor au fost verificate instalații de debitat, târguri, oboare și peste 100 de mijloace de transport. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale și a fost ridicată în vederea confiscării o cantitate totală de 102 m.c. material lemnos.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor acţiona permanent pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale.

Nu rămâneţi indiferent dacă sunteţi martor la comiterea unei infracţiuni. Reacţia publică imediată dezarmează infractorii. Nu uitaţi că puteţi fi oricând în postura de victimă şi atunci v-aţi dori să vă sară cineva în ajutor.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să sesizeze deîndată poliţia atunci când viaţa , sănătatea, siguranţa bunurilor lor sau ale altora sunt puse în pericol, la apelul gratuit de urgenţă 112.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin