19.04.2011

M-am apropiat de politica!

Weekendul ce a trecut, am participat la Programul de pregătire pentru tineri lideri politici! despre care v-am anuntat zilele trecute.

Trainingul a avut loc in Slanic Moldova, la Hotel Nemira. In afara faptului ca am avut parte de niste condiiti de 4 stele, la propriu, am invatat foarte multe elemente despre politica. Mi s-au mai deschis noi orizonturi, s-au mai clarificat anumite treburi politice si am reusit sa analizez doctrinele politice.

Trainerii nostri, Doru Frantescu, Razvan Burleanu si Cristian Patrasconiu, au sustinut zilnic, programele de pregatire si  au facut efortul de a ne explica notiuni politice, ce insemna Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, am facut studii de caz, analize pe fisiere video si multe statistici de pe votewatch.eu (interesant tare site-ul)
Desigur, fara implicarea Iuliei Popescu si Rucsandrei Filoreanu, nu ar fi decurs totul ca la carte, ocazie cu care le multumesc in numele grupului, pentru organizarea si amabilitatea lor.

Diploma primita la finalul cursului, imi va aminti cu placere de noii mei prieteni, cu care mi-am mai imbunatatit calitatile la jocul de carti "Mafia", despre care v-am mai povestit la cursul de la Predeal.  ;)

 ”Programul de pregătire pentru tineri lideri politici!”, este finanţat de Fundaţia Hanns-Seidel România, organziat de Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum în parteneriat cu Institutul de Studii Populare 


Iata si cateva poze de la Slanic:


Acest proiect are ca scop creșterea nivelului de cultură politică, cu accent pe doctrina creștin-democrată și se adresează tinerilor din Regiunea Moldovei (județele Bacău și Neamț), Regiunea de Sud-Est (județele Prahova și Galați), Regiunea de Vest (județele Timiș și Arad), Regiunea Centru (județele Sibiu și Brașov).

Trainingul a avut  două componente principale:


o palierul național - în cadrul căruia se vor prezenta elemente fundamentale ale creștin-democrației, relațiile interinstituționale și caracteristici ale administrației publice locale și naționale;
o palierul european – funcționarea sistemului instituțional european, grupurile politice europene ce și-au însușit doctrina creștin-democrată și modul în care aceasta se transpune în comportamentul la vot din cadrul Parlamentului European.



Peste toate cunostintele acumulate, imi mentin ideea persoala, precum ca in politica, faptele trebuie sa fie mai presus de discursurile demagogice...

3 comentarii:

  1. super tare cursul si ma bucur ca si eu am participat. felicitari pentru site!

    RăspundețiȘtergere
  2. un curs de nota 10..dar si atmosfera de dupa orele de curs :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin