25.04.2011

Pitzipoanca, piromanul, pompierii si incendiul

Daca  prima zi din an am sacrificat-o la incendiul Casei lui Vasile Alecsandri, in prima zi de Pasti am actionat la incendiul de pe Lacul Bacau. Partea interesanta a fost mai mult desfasurarea actiunii, decat incendiul in sine.

Ajuns la fata locului odata cu pompierii, am smuls cateva declaratii de la un martor care vazuse piromanul. Se aude discutia in inregistrarea video. Declaratiile prindeau contur, deoarece focul era deja in doua locuri diferite.

Masina pompierilor abia a reusit sa ajunga la incendiu, fiind localizat in spatelele sediului Agricola International (drumul spre Gheraiesti). Singurul drum de acces se face pe un drum neasfaltat, intrarea fiind  imediat dupa podetul peste raul Barnat (sfarsitul strazii Stefan cel Mare).

Partea penibila tocmai urmeaza.  Imediat isi fac aparitia 3 masini cu niste pitzipoance, care doreau sa mearga pe acel drum, el ducand in zona gratarelor spre Gheraiesti.. Drumul este doar cu o singura banda, neavand unde sa intorci. Desi masina pompierilor bloca drumul pentru a stinge incendiul, pitzile, se hotarasc sa mearga in spatele masinii, ca poate se da la o parte.Surpriza, au ramas blocate. Iar punctul culminant, apare cand, una din ele ii intreaba pe pomieri :"Nu puteti sa mergeti putin mai in fata sa trecem si noi"? :))
Asta in conditiile in care, v-am spus, era doar o singura banda si trebuia sa dai cu spatele. Nici nu am mai filmat intrebarea ei, de rusinea ce-mi era mie pentru pompieri.  S-au uitai si ei la ea....s-au mirat si le-au rezolvat repede cand le-au anuntat ca trebuie sa dea cu spatele aproape un km.

Acum, lasand prostia unora la o parte, treaba e nasoala. De ce:

1. Masina pompierilor intervine des in acea zona, iar drumul de acces este unul anevoios. Chiar si ei au trebuit sa dea cu spatele un km avand o masina destul de mare.
2. Desi pare absurd sa stingi incendii in apa, acel stufaris face parte din aria proteja a Bacaului, deorece acolo isi au cuibul diverse specii de pasari, protejate de natura.
3. Educatia romanilor este slaba, daca ajungi sa intrebi pompierii daca se pot muta de la interventie, ca tu sa  mergi  la gratar.
4. Desi in cazul de fata, drumul este prost, se vede la inceputul filmuletului, cum masina pompierilor, abia trece pe  langa o masina parcata pe drum, intamplandu-se de multe ori ca pompierii sa nu poata interveni datorita obstructionarii cailor de acces.  Iar lista poate continua.

Urmariti materialul : (singura parte "frumoasa" este cand apare curcubeul la declansarea apei.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin