19.04.2011

FSC vine cu fapte bune in "Saptamana Mare"

Fundatia de Sprijin Comunitar a pregatit o serie de activitati speciale, in saptamana mare. Pe scurt:


- marti, miercuri si joi – actiune de voluntariat “Curatenie de Paste pentru bunici” derulata de voluntarii FSC in casele a 10 varstnici cu probleme majore socio-medicale, aflati in ingrijirea FSC;
- miercuri si joi, intre orele 08:00 - 17:00, stand cu obiecte ornamentale produse de beneficiarii FSC, in sediul BRD Bacau;
- miercuri incepand cu ora 9:00, actiune de lucru stradal in parteneriat cu DGASPC Bacau, in cadrul careia tinerii si copiii strazii vor fi consiliati si vor primi pachete cu alimente;
- miercuri – ora 14:30 – atelier de incondeiat oua la Centrul de zi pentru varstnici “Dr. Stefan Ciobanu” (str. Pictor Andreescu, nr 5), in care seniorii centrului ii vor initia pe copiii de la Centrul Mozaic in aceasta frumoasa arta;
- joi – ora 16:00 – “Iepurasul la Centrul Mozaic” eveniment special de Paste pentru copiii de la Centrul Mozaic din cartierul Tache (str. Marasti 32 bis) si prietenii lor voluntarii FSC si BRD Bacau.


Mai pe larg, saptamana 18-22 Aprilie este o saptamana plina in cadrul Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau. In centrul acestor activitati sunt ca de obicei beneficiarii, insa de aceasta data in cadrul unor evenimente si activitati speciale de Paste. Astfel, batranii ingrijiti la domiciliu de FSC vor avea parte de o campanie gandita si derulata de voluntarii organizatiei. Cei mai saraci si bolnavi dintre acestia vor fi inclusi intr-un program de curatenie generala de Paste. Mai bine de 30 de tinerii voluntari vor insoti ingrijitoarele organizatiei si vor face curatenie generala in casele unor batrani pentru care cei de la FSC sunt singurii care le mai treg pragul si se mai ingrijesc de ei. De la batut covoarele pana la igienizarea completa a bailor, spalat pe jos si acolo unde e cazul chiar varuit, tinerii vor face o mare bucurie unui numar de 10 varstnici cu ocazia Pastelui. Printre acestia se numara si dna C. Daniela in varsta de 64 de ani imobilizata la pat in urma unui accident vascular cerebral ischemic. In urma acestui accident batrana a ramas cu hemiplegie dreapta si se afla in imposibilitatea de a se deplasa, precum si cu incontinenta urinara, utilizand tampoane. Datorita situatiei de dependenta in care se afla a fost introdusa in programul de ingrijire la domiciliu oferit de FSC unui numar de peste 500 de varstnici in municipiul Bacau, fiind vizitata saptamanal de o ingrijitoare in vederea indeplinirii unor nevoi esentiale precum: ajutor la toaleta generala, menaj, cumparaturi, plata facturilor, prepararea hranei. Ori de cate ori este vizitata marturiseste cu tristete ca exista zile cand nu are bani nici de o paine, vecinii fiind cei care ii mai aduc uneori de mancare insa nu poate apela la dansii tot timpul.

Si cei mai mici beneficiari ai organizatiei au parte de o saptamana plina. Pentru beneficiarii celor 5 Cluburi cu Lipici din intreg judetul vor fi organizate evenimente speciale de Paste, in cadrul carora le vor putea prezenta parintilor si autoritatilor locale invitate, ce au invatat ei de la inceputul anului: cantece, poezii, piese de teatru, jocuri educative etc. La Centrul Mozaic din Bacau, cei mici vor organiza joi un eveniment special, “Iepurasul la Centrul Mozaic” la care ii vor invita sa participe pe prietenii lor, voluntarii FSC si voluntarii de la BRD Bacau, implicati intr-un proiect comun derulat in cadrul centrului. Evenimentul va cuprinde vizionarea unei piese de teatru pregatita de copii, o parada a costumelor facute din materiale reciclabile si un concurs inedit, in care echipe mixte de copii si voluntari se vor intrece in a-l crea pe Mister Easter Egg, cel mai simpatic ou de Paste.
Tot cu sprijinul BRD Bacau va fi organizat un stand cu vanzare de produse ornamentale de Paste realizate de copii, voluntari si varstnici in cadrul centrelor de zi, stand care va fi deschis publicului larg in zilele de miercuri si joi, in incinta sediului central BRD de pe strada 9 Mai.

La centrul de zi pentru varstnici “Dr. Stefan Ciobanu” miercuri va fi o zi speciala. Incepand cu ora 14:30 beneficiarii centrului i-au invitat pe copiii de la Centrul Mozaic din Bacau la un atelier de incondeiat oua, in cadrul caruia cei mai priceputi seniori ii vor invata pe cei mici aceasta arta deosebita, pentru a asigura perpetuarea traditiei in timp.


“Pe langa activitatile zilnice prin care am ajutat in 2010 peste 16.100 de persoane in intreg judetul Bacau, vrem sa marcam in mod deosebit aceasta saptamana printr-o serie de actiuni speciale pentru beneficiarii nostri. Vrem in acest fel ca si cei mai defavorizati concetateni sa uite in aceasta saptamana de griji, de boli si singuratate si sa simta cu adevarat momentul sfant al Pastelui” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Ionut Chirita,
coordonator PR, Fundatia de Sprijin Comunitar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin