23.04.2011

Peste 100 de cadre trimise la incendiul din sudul orasului

La ceva timp dupa ce v-am anuntat despre incendiul din sudul orasului, a venit si comunicatul oficial din partea  ISU Bacau. De acolo am aflat ca s-au trimis nu mai putin de 100 de cadre pentru a stinge incendiul. Chiar si societati comerciale private, gen Amurco, CET sau Aerostar, si-au trimis masinile speciale din cadrul platformelor personale....Cred ca e cel mai ajutat incendiu din Bacau. Faceti si voi calculul din urmatoarea lista:


La locul intervenţiei s-a deplasat :

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, cu 5 autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu 20 subofiţeri. Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a unităţii, compusă din 4 ofiţeri şi 4 subofiţeri, cu 3 autospeciale de primă intervenţie
şi comandă, condusă de domnul General de brigadă Simionescu Mihai – inspector şef al I.S.U.J. Bacău.

La sosirea la locul intervenţiei s-au constatat următoarele:
- incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp în interiorul depozitului de materiale al societăţii S.C. VASION S.R.L;
- în urma incendiului nu au rezultat victime.
Pentru suplimentarea forţelor de intervenţie, la locul producerii incendiului s-au mai deplasat următoarele forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău:
- 1 autocamion cu 15 subofiţeri;
- 3 autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă de capacitate medie, încadrate cu 22 subofiţeri;
- 1 autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, încadrată cu 5 subofiţeri;
- 1 autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, încadrată cu 4 subofiţeri.
Pentru asigurarea iluminatului zonei, la locul intervenţiei s-au deplasat 4 subofiţeri cu 3 generatoare electrice de 6,1 kW şi 3 proiectoare.

La locul producerii incendiului mai participă următoarele forţe:
- domnul Gelu Mugurel Dascălu – subprefectul judeţului Bacău;
- 3 lucrători de la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Bacău;
- 2 lucrători de la S.C. E-ON Gaz;
- 2 lucrători de la S.C. E-ON Electrica;
- 10 lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău;
- 7 cadre de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău;
- 15 cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău

La acţiunile de intervenţie participă şi un echipaj din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al S.C. Amurco S.A. Bacău cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, încadrată cu 3 servanţi.
Pentru asigurarea intervenţiei în raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Bacău la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău s-au deplasat 1 autospecială de la S.C. CET S.A. Bacău şi 1 autospecială de la S.C. Aerostar S.A Bacău.

Un comentariu:

LinkWithin