20.04.2011

Mainile care te pun pe picioare

Acesta este sloganul lui Daniel Lucian Dobreci. Pardon, domnului doctor Dobreci, cu care am avut ocazia sa discut si care mi-a acordat un interviu la cald, deorece cu cateva ore in urma s-a intors de la examenul de doctorat, pe care l-a sustinut la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. Din anul 2004 pregateste acest examen si desi trecuse de febra lui, emotiile inca i se mai simteau. Desigur, emotii de bucurie, pentru reusita.

 De aproximativ 9 ani, activeaza in cadrul Universitatii "Vasile Alecandri" din Bacau. Dupa ce a terminat Kinetoterapia in cadrul universitatii (apropo, cea mai buna din tara la acest domeniu, cu recunoastere internationala), a desfasurat activitate didactica si cercetare. I-au trecut prin maini mii de pacienti.

In curand va inaugura clinica de recuperare "SPINAL CARE". Aparatura moderna, igiena si personal de specialitate ar fi cateva elemente ce o vor caracteriza.


 "Imnul canta doar pentru locul 1"

Pentru a fi cu adevarat pregatit in acest domeniu, ai nevoie de cunostinte solide. Cursurile cu specialisti din Franta, Elvetia sau Belgia, au reprezentat noi etape spre succes. In paralel cu activitatea din clinica, va continua si cariera didactica, iar  asa cum ii sta bine unui doctor, va participa la seminarii internationale.

"Pentru mine, o realizare este atunci cand unui pacient ii scurtez macar la jumatate timpul de recuperare. Bucuria pacientilor este cea mai importanta, mai ales atunci cand ii scurtezi si suferinta" declara Lucian.

Printre pacientii sai, s-au numarat persoane cu hernie de disc, recuperandu-i fara operatie. De la bebelusi de 3 luni pana la bunici de 78 de ani, i-au incercat mainile vindecatoare.  Chiar si loturile nationale de volei si atletism, le-a avut in grija.


"Poti veni cu o luxatie si a doua zi, poti sa joci fotbal. Totul depinde de la caz la caz, au fost momente  cand a trebuit sa spun NU, deorece exista riscul unei agravari a suferintei. Cazurile grave devin banale si e bine sa ai mereu grija" incheie domnul doctor.


Un Chiropractician de succes!

Chiropractica este recunoscuta drept o terapie eficienta pentru durerile cu debut brusc, acute, ale zonei inferioare a spatelui. Manevrele pe care le implica corecteaza subluxatiile sau deplasarile de vertebre, care pot fi
cauza durerii localizate de-a lungul coloanei vertebrale.

Fondatorul chiropracticii este David Palmer, care in 1895, a reusit sa-i redea unei persoane auzul prin corectia vertrebrelor cervicale. Conform teoriei elaborate de Palmer, numeroase probleme de sanatate pot fi cauzate de deplasarea vertebrelor care impiedica transmiterea normala a influxului nervos si circulatia normala a energiei vitale.
Background Chiropractica

Chiropractica (numita si chiroterapie) este utilizata in special pentru remedierea deficientelor si blocajelor legate de sistemele osos, muscular si nervos. Scopul ei este acela de a ajusta vertebrele, de a combate blocajele si de a restabili echilibrul fiziologic. Ea contribuie de asemenea la corectarea tulburarilor biomecanice care afecteaza pozitia corpului, mobilitatea, circulatia sangvina si tonusul muscular si la reducerea durerilor cauzate de o inflamatie provocata de o miscare repetata

Vizita initiala se aseamana cu o consultatie medicala. Medicul chiropractician se informeaza intai despre starea de sanatate a persoanei, antecedentele sale medicale si despre problemele care o preocupa. Urmeaza apoi un examen fizic general si un examen detaliat al coloanei vertebrale si al locurilor dureroase. Uneori, el poate recomanda teste suplimentare (RMN, tomografie computerizata, radiografie, analize de sange, ecografie, etc.) pentru a confirma diagnosticul si a verifica starea de sanatate a vertebrelor si articulatiilor.

 El efectueaza unele tehnici de  manipulare menite sa “ajusteze” coloana vertebrala. Corectarea deplasarii vertebrelor are rolul de a degaja nervii si maduva spinarii, permitand astfel corpului sa isi recapete capacitatea de autovindecare naturala.

24 de comentarii:

  1. fosta colega de facultate si eleva20.04.2011, 08:46

    Chiar ma bucur pentru tine si felicitari pentru aceasta clinica.daca poti posta si adresa,poate voi putea veni.mi ar face placere.oricum,cele mai frumoase cuvinte despre tine si munca ta,le pot rosti doar oamenii care te cunosc si carora le ai facut bine.iti doresc succes si spor la treaba

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avut placerea si marele noroc sa-l cunosc pe Lucian ca si medic. Va spun sincer, ca pacienta a lui, ca face minuni.Il felicit pentru realizarile sale si-i doresc mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru anonimul care ma intreba de text, vezi ca scrie "Background Chiropractica" sub ultima poza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen Baston08.05.2011, 22:32

    Stiinta si har! Dar poate fi si: har si stiinta, nu stiu ce a fost prima data dar cu siguranta carismatic. Iti multumim ca existi si nu uita ca ne apartii noua, pacientilor tai!

    RăspundețiȘtergere
  5. MULTUMESC din suflet ,mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am accidentat la coloana vertebrala si numai puteam merge si nici scarile nu le puteam urca.Datorita domnului doctor acuma pot sa spun ca pot alerga.Ii multumesc din suflet toata viata si ii doresc tot binele din lume.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua .
    As dori sa intru in contact cu Domnul Doctor Daniel Lucian Dobreci.

    Multumesc pentru ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  8. SPINAL CARE - 0334 405 492. Strada George Bacovia nr.54, Bacau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sunat la nr .de telefon 0334405492 si nu raspunde nimeni ,ridica receptorul de la telefon si închide . Se aude în telefon cum închide . Ce se întâmplă ?

      Ștergere
  9. Miruna Apostu28.11.2011, 23:54

    Sunt onorata si bucuroasa pentru faptul ca mi-ati fost profesor si ati fost primul, care mi-ati deslusit tainele kinetoterapiei.Si, datorita d-voastra,am devenit ceea ce sunt astazi.Sunt fericita,pentru ca v-ati realizat visul.Multa bafta in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari!!!Sunte-ti o persoana deosebita meritati din plin cele mai frumoase vorbe si sentimente.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari domule profesor pt ceea ce suntti si pt ceea ce faceti !Inca de la primul curs ne ati spus lucruri foarte interesante ,ne ati explicat cu mare usurinta lucruri aparent foarte complexe si dificile si ne ati facut sa le intelegem mult mai usor intr un mod logik .E de apreciat si atitudine si daruirea pe care o prestati.sunteti o persoana deosebita din toate puncetle de vedere

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua Domn Profesor da ce s-a intamplat cu telefonul vostru de pe fix ca imi dadea o eroare de conexiune am sa va rog sa-mi dati un numar de telefon de mobil a fetelor ca sa ii conctatez va multumesc pt intelegere ca am o persoasa de la servici de la Primexpert cu probleme i-a intepenit gatul de tot si nu poate misca capul si o cheama Aradei Antonela

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt mandra ca mi-ati fost profesor si fericita pentru ca v-ati realizat visul de a avea aceasta clinica, pentru ca meritati din plin tot ce ati facut si sunt convinsa ca mai aveti multe de facut pentru bacauani si nu numai..mult respect si succes in tot ceea ce va propuneti!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari colega!
    Ai sa observi ca toti kinetoterapeutii care au terminat facultatea intre 2000 si 2005 is realizati profesional datorita profesorilor, colegilor si a faptului ca d.p.d.v. al curriculei suntem compelti cu cei 4 ani. Acum este "alta treaba" si dusmanii nu mai vin din exerior, ci din interior amestecand ed. fizica cu Kinetoterapia in derimnetul studentilor de la sectiile de kineto. Sincer domeniul nostru nici nu ar tebui sa se cheme kinetoterapie ci fizioterapie, lucru ras si ras discutat.
    Oricum te felicit, pentru profesionalism, cariera didactica, si de faptul ca iti respecti colegii.
    Fizioterpeut Onu Ilie
    Prof. catedra Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare medicala, Colegiul Centrul de Studii European Piatra Neamt.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru D-l Doctor: daca este un practician atat de bun, atunci sa ramana la clinica si sa nu distruga generatii intregi de studenti. A fost cel mai arogant profesor, de la care nu am invatat nimic.

    RăspundețiȘtergere
  16. vad ca publicati doar ce va convine, si bineinteles nu criticile. Doctorul din imagine mi-a fost profesor si sfidez pe toti cei de buna-credinta (si sunt muuulti fostii lui elevi) acum ca nu mai pot fi santajati cu "picatul" sa povesteasca ce au invatat de la El. Semestrele intregi in care nu se prezenta nici la examene, daramite la lectii. In privinta profesionismului, v-as prezenta colegii lui care nu sunt chiar de aceeasi parere cu tonul articolului.

    RăspundețiȘtergere
  17. O fi el arogant, dar ca profesionist "jos palaria".

    RăspundețiȘtergere
  18. Anu se confunda titlul de doctor (adica cineva care si-a dat un doctorat, in orice domeniu, fie acesta BFT sau arheologie) cu acela de MEDIC; unora le place sa intretina aceasta confuzie ...pentru cei care stiu sa citeasca si printre randuri...

    RăspundețiȘtergere
  19. Corect!!! domnul conferentiar NU ESTE MEDIC!!!! ESTE KINETOTERAPEUT! din bun simt ar fi trebuit sa lamureasca chiar el termenii!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Am fost pus pe picioare , de domnul profesor DOBRECI LUCIAN ,dupa ce m-am dus in cirje la cabinetul dinsului . Este un OM deosebit ,mii de MULTUMIRI.

    RăspundețiȘtergere
  21. Florin Dascalu25.08.2016, 08:54

    Daca vreti sa vedeti cele mai profesioniste si cele mai frumoase fete le gasiti aici la aceasta societate Va multumesc pentru tot ceia ce ati facut pentru mine

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut!
    Dar ce probleme ai avut mai exact?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin