03.04.2011

Legionarul. De la Divan a decolat spre Primarie.

Despre fenomenul Legiunii Straine s-au auzit multe prin Bacau, dupa anii 90. Primul legionar plecat din Bacau a fost Chiriac. Un alt legionar mai cunoscut politicului local, a fost Laurian Lucas, fost viceprimar al Bacaului. El este cel care l-a convins pe Cristi Manolache (legionarul), sa intre in politica in 2002. 

 Vreme de cateva ore, Cristi Manolache s-a intalnit cu noi, bloggerii din Divan, pe care ne apreciaza pentru ca "facem ceva" si nu stam se ne plangem.

In momentul de fata, ocupa postul de șef  la municipala PC ( Partidul Conservator ) și e hotărât să candideze la Primăria Bacăului. Multi il cunosc si ca om de afaceri. Se implica in diferite actiuni filantropice.

Magazinul alimentar l-a deschis in 99, dintr-o intamplare interesanta. In timpul unui exercitiu din legiune, a observat ca intr-o zona de razboi, oamenii ieseau din casa pentru cumparaturi. "Daca mergea pe timp de razboi, sigur va merge si pe timp de pace". 

Inainte de 89, din lipsa optiunilor de petrecere a timpului liber, sportul era practicat mai des si cu mai mult interes.Asta l-a ajutat mult.. Paradoxal, desi a petrecut 8 ani in legiune, a reusit oarecum sa fenteze stagiul militar din Romania. "Diferenta este ca in Romania isi bateau joc de tine, iar in Franta te apreciau pentru munca si forta ta"

Vorbeste cu mandrie despre familie, pe care o situeaza pe loc fruntas.


"Dupa chipul si asemanarea mea"

Timpul  pe care l-a petrecut  in PSD, a reusit sa deranjeze pe mai multi lideri. Nu suporta sa fie catelusi in jurul sau, ci "dulai", deorece dulaii au curajul de a schimba ceva. "Partidul trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea mea." spune Cristi. Nu a fost de acord cu candidatura lui Radu Catalin Mardare pentru postul de primar si  l-a sustinut pe ascuns, pe independentul Ghiorghe Huluta, fapt pentru care a fost exclus din partid.
Crede in oameni si spune ca fiecare trebuie pus la locul potrivit.

A invatat multe si de la Viorel Hrebenciuc pe care l-a studiat indeaproape. A invatat strategii si daca vrea,
spune ca  poate sa inventeze discutii despre tine, pentru a te atrage la masa negocierilor.


(Din punctul meu de vedere, la intalnire, cersetorul surdo-mut nu a jucat bine rolul, dar e doar parerea mea.)

Crede ca decolarea in politica a fost facuta si deacum inainte conteaza cum se vor desfasura urmatoarele actiuni. Previziunile mele vor fi ( Casa de cultura, mitinguri, baloane, acuzatii catre opozanti, carti postale in cutii, aparitii in media) lucruri obisnuite pana la urma pentru orice candidat. Dar fara un as in meneca, slabe sanse.....Sunt sigur ca se bazeaza si pe oamenii pe care i-a ajutat si relatiile pe care le-a realizat pana in prezent. Nu e rau, dar sa nu uitam ca Becali a primit cele mai putine voturi in satul unde a construit casele pentru sinistrati. Ca sa nu mai zic faptul ca multi uita binele facut. 

Apropo de primarie. de exemplu, in Bucuresti, primarul actual, Sorin Oprescu e medic. Pana la urma intrebarea SE POATE pune altfel: Ce e mai bun sa  fii la baza, ca lider al unei comunitati? Doctor, militar, preot, economist, afacerist....?

 Deocamdata au mai scris Aghiuta Criticati  kaysha si Cristi

9 comentarii:

  1. Praf....minte de ingheata apele,cica tine la familie si o bate pe nevastasa de o omoara

    RăspundețiȘtergere
  2. daca Lucas laurian te a comvins ...esti tare.sper sa nu ajungi ca el...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bai fraere,stii tu ca o bate pe nevastasa....ti-a spus tie un porumbel ca este asa.Te bagi in seama singur....sau ai vreun "preten" pe la primarie....bai baragladina jegoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunteti invidioasi pe el. Lasati prostiile si puneti mana la treaba...ca le are omul.

    RăspundețiȘtergere
  5. :)))))))))))))
    ce prost esti, bai anonimule! omul asta isi iubeste familia mai mult decat o sa te iubeasca cineva pe tine vreodata! Sa dea domnul sa ajunga unde trebuie, ca "pre multi o sa popeasca" de-alde tine!! asa e romanul, prost si invidios, in loc sa lupte pentru o viata mai buna, crapa de ciuda ca vecinul are oi mai multe. De asta suntem o natie de retardati si doar o mana de fier care sa ne puna la punct ne mai poate salva.
    Iar nevasta-sa e o doamna, cum mama ta n-a fost, ca altfel te invata sa nu mai mananci rahat cu lopata! Si daca asa arata femeile batute crunt, atunci vreau si eu bataieeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant...Lucas a fost legionar?
    strada vorbeste ca nu a rezistat mai mult de o luna!

    RăspundețiȘtergere
  7. bai legionarul p******** , iti doresc sa ajungi ca mentorul tau lucas laurian, b******* sef la gara de nord.Ai exact valoarea lui=ZERO.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca tot vorbiti de povestile despre Legiune este adevarat ca Doru Chiriac a fost primul sportiv care a plecat din Bacau....si care este cel mai cunoscut roman din Legiunea Straina (toata lumea al cunoaste si era si in Romania cunoscut).Mai erau din Bacau la Legiune trei alti sportivi:Wally(un fost boxer)care a comandat si un pluton acolo dar si un tip Iulian Blondul(ce tragea de fiare pe la Bazinul de inot) si toti trei au fost la "parachutisti" in Corsica.De acestia trei am auzit ,stiind ca sunt baieti valorosi si "discreti"(care nu se lauda ca au fost prin legiune).Restul cu Lucas e poveste pt ca nu a fost niciodata acolo iar candidatul vostru la primarie a fost la un regiment de "mana a doua".Nu mai ridicati oameni in slavi care nu au facut nimic.Mai intrebati si voi in stanga si in dreapta prin oras pt ca baietii stiu care sunt "baietii bazati" si ceilalti care asi fac reclama prin ziare.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin