12.04.2011

Gunoaie manageriate in Bacau

Luni 11 aprilie, la sediul Ministerului Mediului si Padurilor a avut loc ceremonia de semnare a contractul de finantare al proiectului “ Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Bacau” , de catre domnul Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si domnul Dragos Benea, Presedinte al Consiliului Judetean Bacau.

Proiectul are o valoare totala de aproximativ 45.000.000 Euro, din care 33.000.000 Euro reprezinta finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională si de la bugetul de stat prin Programul Operational
Sectorial Mediu. Contributia financiara totala a Consiliului Judetean Bacau este de aproximativ 12.000.000 euro, costuri eligibile si neeligibile. Durata de implementare a proiectului este de 43 de luni de la semnarea contractului de finantare.

În cadrul proiectului sunt incluse următoarele componente:
a) Colectarea selectivă a deşeurilor (cuprinzând pubele şi containere pentru colectarea separată a materialelor reciclabile şi a deşeurilor biodegradabile) şi unităţi de compostare individuală în gospodării;
b) Construirea celulei a doua a depozitului conform de la Bacău;
c) Construirea unei staţii de sortare cu capacitatea de 14.000 t/an la Oneşti;
d) Construirea unei staţii de compostare cu capacitatea de 8.500 t/an la Oneşti;
e) Construirea a 3 staţii de transfer la Oneşti, Bereşti Tazlău, Găiceana (cu capacităţile de 35.000 t/an, 17.000 t/an, respectiv 5.000 t/an);
a) Închiderea şi reabilitarea a 6 depozite urbane neconforme (Oneşti, Tg. Ocna, Comăneşti, Dărmăneşti, Moineşti, Buhuşi).
b) Asistenţă tehnică şi supervizare a lucrărilor (incluzând măsuri de publicitate şi conştientizare a publicului în vederea reducerii cantităţii de deşeuri sau separării materialelor reciclabile şi a deşeurilor biodegradabile la sursă).

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, domnul Dragos Benea, declara referitor la Proiect: „Reusita acestui important proiect cu finantare europeana se datoreaza absolut tuturor primariilor din judet dar cu precadere Consiliului Judetean Bacau si Primariei Municipiului Bacau. Implementarea acestui proiect va permite crearea a 300 noi locuri de munca si va rezolva problema gestionarii deseurilor din intregul judet”.

Un comentariu:

LinkWithin