18.04.2011

Inner Wheel Bacau doneaza Spitalului de Pediatrie o camera senzoriala

Miercuri, 20.04.2011, ora 11, membrele Clubului Inner Wheel Bacau inaugureaza camera senzoriala pe care au dotat-o si o doneaza Spitalului de Pediatrie Bacau.

Proict ambitios al clubului, a fost initiat in urma cu cateva luni. Asociatia a organizat un bal caritabil pentru strangerea fondurilor necesare si, ajutata si de contributia sponsorilor Rotary Club Bacau, F.S.C, Mat Media Bacau, Electric Plus, Moldoglas, Teodora com, a reusit sa duca la bun sfarsit infiintarea camerei pentru terapie senzoriala.

Camera senzoriala este o locatie care permite specialistilor sa desfasoare activitati care vor stimula simturile copiilor (visual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular si proprioceptiv). Aceste camere promoveaza activitatea
intelectula si incurajeaza relaxarea in timpul stimularii simturilor copilului. Camera senzoriala este proiectata pentru a elimina distragerile si-l ajuta pe copil sa-si concentreze atentia pe diferite experiente senzoriale.

Copiii par deasemenea mai fericiti in timp ce sunt in camera senzoriala si au tendinta sa vocalizeze mai mult si sa creasca perioada de concentrare asupra unei sarcini. Pentru aceia cu comportamente autoagresive sau comportamente autiste, stimularea usoara are un efect linistitor si ii ajuta sa scada agitatia promovand relaxarea.

In sfarsit, copii cu dificultati perceptuale par sa castige placere in urma experientelor vizuale, auditive si tactile.
Camera multisenzorial poate deschide o lume noua pentru persoanele cu dizabilitati.
Membrele clubului stiu ca ceea ce au facut va contribui esential la reintegrarea copiilor cu probleme si sunt incantate ca proiectul se adreseaza unui numar mare de copii, beneficiari directi ai beneficiilor acestui tip de terapie moderna.

Dotarea camerei consta in: parchet de pluta, piscina cu bile, turn luminos cu bule, plasa fibra optica, mobilier specific, proiectoare de lumini, oglinzi, decoruri specifice, tablou senzorial, tablou cu efecte luminoase, radio CD, trusa aromoterapie, jucarii senzoriale, etc, investitia ridicandu-se la 12000 lei.

Despre Inner Wheel Bacau

International Inner Wheel este probabil cea mai mare organzatie feminina de voluntariat din intreaga lume. Obiectivele organizatiei sunt:

* Promovarea valorilor prieteniei adevarate
* incurajarea ideii de intrajutorare
* Cultivarea prieteniei si intelegerii la nivel international.

Organizatia Inner Wheel ofera asistenta celor mai putin norocosi – cei vulnerabili, tineri si batrani – atat pe plan local, cat si international, in tari defavorizate. Ajutorul este oferit in multe forme de la sprijin general pe termen lung, pana la transporturi de bunuri, fonduri si ajutor imediat in zonele afectate de dezastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin