13.04.2011

Seminar de jurnalism economic

Ambasada S.U.A. are plăcerea să vă invite la un seminar de jurnalism economic, care va fi susţinut de specialistul în media şi comunicare, prof. Jerome Aumente, consilier al decanului School of Communication and Information, din cadrul Rutgers University, statul New Jersey.

Acesta se va desfăşura la Centrul „American Corner Bacău”, din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, joi, 14 aprilie 2011, începând cu ora 9.00.
În cariera sa, J. Aumente a pregatit peste 14.000 de jurnalişti de pe aproape toate continentele şi a fost
consultant al Fundaţiilor Ford, John S. and James L. Knight şi al German Marshall Fund.
A scris trei cărţi despre jurnalism, noile tehnologii de comunicare şi internet şi este coautor al altor doua cărţi. Pentru activitatea profesională şi cărţile scrise el a câştigat mai multe premii în S.U.A.

În timpul seminarului, J. Aumente va explica tehnici pe care jurnaliştii le pot utiliza pentru a prezenta informaţii economice de larg interes, într-un limbaj cât mai accesibil publicului larg, astfel încât numărul cititorilor, sau al audienţei, să crească pe acest segment media.

J. Aumente va vorbi despre modul de selecţie a subiectelor care pot ajuta audienţa să înţeleagă deciziile economice care le afectează viaţă, relevanţa informaţiilor economice naţionale şi a celor locale, creşterea numărului de ştiri cu privire la programele Uniunii Europene, căutarea surselor. De asemenea el va prezenta modul în care folosirea platformelor multimedia şi a internetului, pot creşte audienţa.

În ultimii ani, importanţa jurnalismului economic, financiar şi de afaceri a crescut exponenţial, având în vedere influenţa acestor domenii asupra vieţii tuturor. Reporteri din orice department transmit acum ştiri cu caracter economic, deoarece economia afectează fiecare sector de activitate.
Criza economică a avut un impact semnificativ şi asupra organizaţiilor de presă, prin reducerea numărului angajaţilor şi a încasărilor din publicitate.

Această seminar îşi doreşte să ofere informaţii care pot ajuta la creşterea audienţei, a impactului produselor de presă asupra publicului, să ajute la profesionalizarea jurnaliştilor şi implicit a publicului.
Ambasada S.U.A. şi Centrul „American Corner Bacău” invită la acest eveniment reporteri, şefi de secţii, editori şi reprezentanţi ai managementului din presa scrisă şi online, televiziuni, radiouri, atât din oraşul Bacău, cât şi din oraşele şi judeţele învecinate. Seminarul este deschis totodată reprezentanţilor ONG-urilor, asociaţiilor de presă, dar şi studenţilor de la facultăţile de profil.
Acesta va fi interactiv, iar Jerome Aumente va împărtăşi jurnaliştilor din experienţa sa şi va raspunde la întrebări.
Fireşte, traducerea în limba română va fi asigurată.


JEROME AUMENTE

Jerome Aumente este Profesor Emeritus şi consilier special al decanului School of Communication and Information (SC&I), din cadrul Rutgers University din New Jersey.
Este fondatorul Catedrei de Jurnalism şi Studii Media şi directorul fondator al Journalism Resources Institute (JRI), ambele parte a School of Communication and Information (SC&I).

S-a alăturat echipei de profesori a Rutgers University în anul 1969, după aproape un deceniu de experienţă ca jurnalist la ziare din Statele Unite ale Americii şi Europa.
A absolvit Rutgers University, Columbia University Graduate School of Journalism şi a beneficiat de o bursă Nieman la Harvard University, unde a studiat afaceri urbane şi afaceri canadiene.
Este fondatorul Catedrei de Jurnalism şi al JRI. Ambele au devenit mai târziu parte a noii School of Communication, Information and Library Studies, la a cărei înfiinţare a contribuit de asemenea, la cererea rectorului.

Printre interesele lui Jerome Aumente în activitatea sa pedagogică, de cercetare şi în cursurile de perfecţionare pentru jurnalişti, se numără: internetul şi noile tehnologii de comunicare; organizarea de cursuri pentru jurnaliştii din presa scrisă şi audiovizuală; reportajele pe teme economice, de afaceri şi financiare, guvern şi politică, sănătate, medicină, mediu, dezvoltare urbană; libertatea, responsabilitatea şi etica presei; dezvoltarea programei de predare şi a cercetării în universităţi; noile abordări în formarea continuă a jurnaliştilor în era digitală şi în contextul globalizării.

Jerome Aumente este consultant pe probleme de jurnalism şi mijloace de comunicare în masă pentru mai multe organizaţii publice şi private.
În calitate de director al Journalism Resources Institute, Aumente a realizat proiecte în valoare de circa cinci milioane de dolari şi a instruit peste 14.000 de jurnalişti. La acestea s-au adăugat alte proiecte desfăşurate în Europa Centrala şi de Est, în valoare de două milioane de dolari.
Din 1989 a călătorit în străinătate de peste 170 de ori şi a realizat programe în Europa (Polonia, Rusia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Kosovo, Spania, Italia, Ungaria, Republica Cehă, Republica Slovacă, Lituania), în America Centrală şi America Latină, în Orientul Mijlociu şi Asia.
În Statele Unite, a realizat opt programe destinate jurnaliştilor din lumea arabă şi islamică la Meridian International Center din Washington D.C. A susţinut 14 seminarii de jurnalism la centre ale International Broadcasting Bureau din Washington şi din străinatate.

Aumente a primit premiul Columbia University Graduate School of Journalism pentru realizările pedagogice şi cursurile de perfecţionare jurnalistică, dar şi premiul pentru întreaga carieră, acordat de New Jersey Press Association şi the President’s Award for Public Service acordat de Rutgers University.
A publicat trei cărţi şi este coautor al altor două cărţi despre dezinformare, noile tehnologii de comunicare şi rolul internetului, jurnalismul în Europa Centrala şi de Est.

În prezent lucrează la o noua carte despre educaţia şi pregătirea jurnaliştilor în S.U.A. şi peste hotare, în secolul XXI şi în contextul schimbărilor majore produse de internet şi de noile forme de comunicare.
Locuieşte în Munţii Blue Ridge, în Valea Shenandoah, din statul Virginia şi poate fi contactat la adresele de e-mail aumente@rutgers.edu, sau jeromeaumente@centurylink.net, ori la numarul de telefon 5406356395.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina de internet:

http://comminfo.rutgers.edu/directory/aumente/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin