05.04.2011

Se schimba semnele de intrare in Bacau

De aproximativ doi ani, am pozat  toate semnele de la intrarile din Bacau. Starea lor fizica este degradata, cu litere lipsa,  aspect comunist, mai pe scurt, ti-e rusine cu ele. In urma cu ceva timp, scriam despre importanta unei firme sau pancarde pentru o institutie. Era vorba de pancardele de la Inspectoratul Scolar Bacau, care, la ceva timp dupa articol, au fost schimbate.

Revenind la aceste semne de intrare in oras, consilierii băcăuani au votat ca toate cele șase intrări din municipiul Bacău să fie  schimbate, printr-un concurs de proiecte. (in sfarsit !)

Fiecare din cele șase obiective ( dinspre Vaslui, Roman, Piatra Neamt, Onesti, Moinesti si Bucuresti.) trebuie să beneficieze de același finisaj exterior, să prezinte înscrisul -MUNICIPIUL BACĂU- și să conțină stema orașului. Arhitectul poate opta pentru o tratare unitară sau pentru una personalizată pentru fiecare intrare în oraș".

Va las in continuare sa le "admirati", pentru ca inca exista, si cica ne va fi dor de ele.

Intrarea dinspre Margineni (Moinesti)
Intrarea dinspre Gheraiesti
Intrarea dinspreVaslui
Intrarea dinspre Onesti
Intrarea dinspre Bucuresti
Intrarea dinspre Piatra

Cele de la intrarea in judet au fost schimbate mai demult.


Desi poza aceasta e facuta pe 2 aprilie 2011, la intrarea dinspre Podu Turcului (Sascut)

2 comentarii:

  1. Vezi ca proiectul se refera doar la intrarile in municipiu, nu si la cele in judet.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca subiectul mai starneste interes sau s-a instaurat indiferenta insa am aflat din niste surse ca primaria a organizat concurs pe aceasta tema, incheindu-se in luna noiembrie 2011. Stiti ceva de numele castigatorului si proiectul acestuia? Poate cineva are mai multe informati..
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin